Ordulu Sporcunun Altın Madalya Sevinci

Berna Tut, Antalya'da düzenlenen Şehit Muhammed Oğuz Kılınç Türkiye Wushu Şampiyonası'nda altın madalya kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunca Antalya'da düzenlenen Şehit Muhammed Oğuz Kılınç Türkiye Wushu Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ordulu Berna Tut'un hedefi daha büyük başarılar.

Antalya'da 4-14 Şubat'ta düzenlenen organizasyonda 56 kiloda yarışan Sanda Spor Kulübü sporcusu Berna Tut, tüm rakiplerini yenerek büyük bayanlar kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

Tut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada dereceye girerek Wushu Milli Takımı'na seçildiğini söyledi.

Türkiye'yi dünya ve Avrupa şampiyonluklarında temsil edeceğini belirten Tut, ilk sınavı mayıs ayında Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda vereceğini ifade etti.

Tut, daha önce üç kez Türkiye şampiyonluğu, bir kez de dünya üçüncülüğü başarıları olduğunu kaydederek, hedefinin olimpiyat madalyasını kazanmak olduğunu söyledi.

Kendisini yetiştiren antrenörlerine teşekkür eden Tut, gücü yettiğince wushu yapmaya devam edeceğini dile getirdi.

Berna Tut, Ordu'ya altın madalyayla döndüğü için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Aynı zamanda Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencisiyim. İnşallah hem bu sporu yaparak hem de okulumu tamamlayarak ülkeme daha çok fayda sağlamak istiyorum." diye konuştu.

Sporcunun antrenörü Veda Tut'da, "Berna önce mart ayında Antalya'da organize edilecek Akdeniz Oyunları Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Daha sonra da mayıs ayında Rusya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek." dedi.

Kaynak: AA