Milli Güreşçinin Hedefi, Memleketinde Şampiyon Olmak

Tekirdağlı milli sporcu Damla Kör, memleketinde düzenlenecek Türkiye Yıldız Kızlar Güreş Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak istiyor Damla Kör:'Şampiyonluk kürsüsüne çıkıp, ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum'.

Ailesinin yönlendirmesiyle başladığı güreşte çeşitli başarılar elde eden Tekirdağlı milli sporcu Damla Kör, memleketinde düzenlenecek Türkiye Yıldız Kızlar Güreş Şampiyonası'nda şampiyonluğu hedefliyor.

Damla Kör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ı en iyi şekilde temsil edip, birincilik kürsüsüne çıkmak için antrenmanlarını sürdürdüğünü söyledi.

Şampiyonanın, doğup büyüdüğü kentte yapılacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Damla Kör, "Geçen yıl milli takıma seçildim ve Isparta'da düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Çok sıkı şekilde çalışmalarımı sürdürdüm. Hafta sonu şampiyonada emeğimin karşılığını alacağım inşallah. Memleketimde şampiyonluk kürsüsüne çıkıp, ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." dedi.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü güreş antrenörü Ömer Ateş de şampiyona için hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade etti.

Ateş, şampiyonaya illerinden katılacak 3 sporcunun her gün yoğun şekilde antrenmanlara devam ettiği belirterek şunları kaydetti:

"İlimizden 3 sporcumuz bu şampiyonaya katılacak. Damla'dan derece bekliyoruz. Daha önce katıldığı şampiyonada üçüncü olmuştu. Bu şampiyonada daha iyi mücadele edip kendi memleketinde şampiyon olacak inşallah. Bu şampiyonalarda aldığı derecelerden sonra ülkemizi Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında temsil eder diye ümit ediyoruz."

Türkiye Yıldız Kızlar Güreş Şampiyonası 17-18 Şubat'ta Tekirdağ'da düzenlenecek.

Kaynak: AA