'Futbol Okulu Projesi' Sivas'ta Hayat Bulacak

Sivas merkez ve bağlı 16 ilçede maddi imkansızlıklar nedeniyle spor oyunlarına ulaşmakta zorluk çeken çocukların futbol eğitimi almasını sağlamak ve çocukların fiziksel ve sosyal yönden gelişimine katkıda bulunmak amacıyla "Futbol Okulu Projesi" başlatıldı.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje ortaklığını Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Sivas İl Özel İdaresi Spor Kulübü Derneğinin yaptığı projenin değerlendirme toplantısı, İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Ceyhan ile her ilçeden koordinatör ve antrenörler katıldı.

Ceyhan, proje kapsamında Sivas il merkezi ve 16 ilçede, her bir takımda 16 çocuk olmak üzere toplamda 272 çocuk ile futbol takımları oluşturulacağını belirtti. Projeyle 10-12 yaş arasındaki erkek çocuklardan 8 asıl 8 yedek olmak üzere 17 futbol takımı kurulacağını aktaran Ceyhan, çocukların oluşturulacak seçim komisyonları ile belirleneceklerini kaydetti.

Projeye katılan çocuklara 4 ay boyunca haftada 3 gün, günlük 3 saat olmak üzere toplam 144 saat futbol eğitimi verileceğini belirten Ceyhan, eğitimin tamamlanmasının ardından il merkezinde futbol turnuvaları gerçekleştirileceğini ve dereceye giren ilk 3 takımın ödüllendirileceğini aktardı.

Ayrıca turnuva faaliyetine katılan çocuklara, Sivas gezisi, Oyun Aktivite Merkezi Programı, Sivasspor Stadyum gezisi gibi aktiviteler gerçekleştirileceğini dile getiren Ceyhan, "Proje, Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında ülke genelinde uygulanan çalışmalardan yararlanılarak hazırlanmıştır. Projenin hayata geçmesiyle dezavantajlı grupta yer alan çocuklar spor yoluyla sağlıklı yaşam şeklini öğrenmeye adım atarken, spor yapmalarının önünde engel teşkil eden ekonomik zorluklardan da kurtulacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA