Şampiyon Soner 'Demirtaş' Gibi Olacak

Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı 75 kilo sporcusu Soner Demirtaş, sakatlığının ardından eski formuna ulaşmak için Elmadağ'da çalışmalarını sürdürüyor Avrupa şampiyonu güreşçi Soner:'Baktığınızda son iki yılın Avrupa şampiyonuyum. Bu Avrupa Şampiyonası'nda da şampiyonluğun adayıyım' 'Biz de silah başında olmasak da ülkemiz için minderde savaşıyoruz' 'Türkiye'nin gururu olmuş bir sporcuyu karalama şeklinde bir açıklama yapmakta amaç nedir bilemiyorum'

ÖMER HAKAN KİBAR - Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı 75 kilo sporcusu Soner Demirtaş, yaşadığı sakatlık ve ameliyatın ardından eski formunu yakalamak ve yeniden şampiyonluğa ulaşmak için çalışıyor.

Elmadağ Güreş Kamp Eğitim Merkezi'ndeki milli takım kampında çalışmalarını sürdüren Soner Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce menisküs ve çapraz bağlarında yırtık oluştuğunu dile getirdi. Bir ay önce menisküsten operasyon geçirdiğini vurgulayan Soner, "Bir aksilik olmazsa Avrupa Şampiyonası'na yetişeceğim." dedi.

Sakatlığı nedeniyle katılamadığı Türkiye Şampiyonası seçmelerinde güreşeceğini anlatan milli sporcu, "Öncelikle kadronun belli olması gerekiyor. Baktığınızda son iki yılın Avrupa şampiyonuyum. Bu Avrupa Şampiyonası'nda da şampiyonluğun adayıyım." değerlendirmesini yaptı.

İyileşme sürecinde olduğunu ve minder antrenmanları yaptığını hatırlatan Soner, şöyle devam etti:

"Kamp sonuna kadar bir aksilik olmazsa eski formuma kavuşacağıma inanıyorum. Geçen sene de Türkiye Şampiyonası ve Yaşar Doğu Turnuvası'na katılamamıştım ama Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştım. Neyin ne olacağını bilemeyiz. Avrupa şampiyonu ve 2016 Rio Olimpiyatları üçüncüsüyüm. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

- Afrin'e destek

Milli güreşçi Soner Demirtaş, Afrin'de "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik'e destek vererek, "Asker kardeşlerimiz Afrin'de silah başında namusumuzu korumak için canlarını hiçe sayıp orada savaşıyorlar. Biz de silah başında olmasak da ülkemiz için minderde savaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk askerinin orada savaşmasının ve orada mücadele etmesinin kendisine ayrı bir gurur kattığını dile getiren Soner, "Bazen mindere çıktığımızda kendimizi unutuyoruz. Başarıyı ve şampiyonluğu kendimiz için istemiyoruz. Bayrağımız ve milletimiz için istiyoruz. Tabii ki bu olaylar bize artı motivasyon katıyor. Minderde vatan ve bayrak sevgisi olduğu zaman gerisi boş." diye konuştu.

- "Kulüpsüzlük beni etkilemez"

Soner, şu an kulübünün bulanmadığını belirterek, bundan olumsuz etkilenmeyeceğini söyledi.

"Ocak ayında kulübümden (Sancaktepe Belediyespor Kulübü) ayrıldım. Bunun üzerine kulübümüz sağ olsun o kadar başarı elde etmemize rağmen sporcunun başarısını ödüllendireceği yerde köstek oldu. Karalama ve küçük düşürmeye yönelik açıklamalarda bulundular. Türkiye'nin gururu olmuş bir sporcuyu karalama şeklinde bir açıklama yapmakta amaç nedir bilemiyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil ediyorum. Bu başarıyı desteklemek gerekirken, köstek olmak nedir? Sporculuğuma ve insanlığıma yapılmış bir saldırı olarak görüyorum. Kulüpsüzlük beni etkilemez. Çünkü benim sevdam vatan ve bayrak sevdası. Kulübüm olsa da olmasa da ben bayrağımı en iyi şekilde temsil ederim. Diğer kulüplerle görüşmelere devam ediyorum. Eğer anlaşabilirsek, o kulüplerin formasını giyeceğim."

Sancaktepe Belediyespor Kulübü, 13 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Soner'in, kulübün bilgisi dışında yurt dışındaki müsabakalara katılması ve Türkiye Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası öncesinde kulübü izinsiz olarak terk etmesinin sözleşmesinin feshedilmesine neden olduğu bildirilmişti.

Kaynak: AA