Ordulu Tekvandocunun Altın Madalya Sevinci

Berkay Akyol, İstanbul'da düzenlenen 6. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanmanın mutluluğunu yaşıyor Berkay: 'Ordu'ya böylesine önemli bir madalyayı getirdiğim için çok gururluyum'

Türkiye Tekvando Federasyonunun ev sahipliğinde düzenlenen 6. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ordulu sporcu Berkay Akyol, elde ettiği başarının mutluluğunu yaşıyor.

İstanbul'da geçen hafta düzenlenen organizasyonda 68 kiloda yarışan Berkay Akyol, İspanya, Moldova, Bulgaristan, Kazakistan ve Rusya'dan gelen rakiplerini yenerek büyük erkekler kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

Berkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvayı altın madalyayla tamamladığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Çok ciddi rakipleri yenerek altın madalya kazandığını belirten Berkay, "Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve antrenörüm Halil Öziş'in katkılarıyla bu seviyelere gelmeyi başardık. Ordu'ya böylesine önemli bir madalyayı getirdiğim için çok gururluyum." dedi.

Berkay, tekvandoya ailesinin ısrarı sonucu başladığını, yaklaşık 8 yıldır bu sporla ilgilendiğini ifade ederek, dünya ve olimpiyat dereceleri de yapmayı hedeflediğini, bunun için çok çalışacağını kaydetti.

- Öziş: "Berkay'la gurur duyuyoruz"

Antrenör Halil Öziş ise turnuvanın kendileri açısından çok iyi geçtiğini belirterek, "Sporcularımızdan Berkay Akyol altın madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı. Kendisiyle gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Turnuvaya çok iddialı sporcuların katıldığını ifade eden Öziş, şampiyonada 257 kulüpten binin üzerinde sporcunun yer aldığını söyledi.

Öziş, Berkay Akyol'un daha önce Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra gençler ve ümitler kategorilerinde de Avrupa şampiyonlukları olduğuna işaret ederek, "Berkay gelecek vadeden sporcularımızın başında geliyor. Biz kendisi ile dünya ve olimpiyat şampiyonlukları hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA