Kadın Milli Güreşçiler, İsveç Yolcusu

Kadın Milli Güreş Takımı, Uluslararası Graffing Turnuvası için 16 Şubat’ta İsveç’e gidecek.

6 Şubat tarihinden bu yana Yalova’da kampta bulunan Kadın Milli Güreş Takımı, kamptaki çalışmalarını 90. Yıl Spor Salonu’nda Teknik Direktör Efrahim Kahraman yönetiminde yapıyor. 16 Şubat’ta İsveç’e hareket edecek olan milli takımda açıklamalarda bulunan Kahraman, Türkiye Şampiyonası’nın ardından ikincisini düzenledikleri kampta 22 sporcunun bulunduğunu söyledi.



Edirne’de yaptıkları ilk kampta sporcuların performanslarını test ettiklerini ifade eden Efrahim Kahraman, "Burada kamp yapmamızın sebebi İsveç’te yapılacak Uluslararası Graffing Turnuvası. Asıl hedefimiz ise 2020 Tokyo Olimpiyatları. 2017 bizim için çok başarılı bir yıl oldu. Çıtamız yükseldi ve hiçbir zaman düşürmek istemiyoruz. Bu yıl da biraz dolu geçecek. Akdeniz Oyunları var. 23 yaş altı takımların yine Avrupa Şampiyonası İstanbul’da olacak. Macaristan’da 22-28 Ekim’de Dünya Şampiyonası var. Tabii onlar için de hazırlıklarımız sürüyor" diye konuştu.



Evin Demirhan: "Hedefimiz şampiyonluk"

Türkiye’yi 50 kiloda temsil edecek olan Evin Demirhan ise 10 günlük kampın ve İsveç’teki turnuvanın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Her şeyin çok güzel geçtiğini kaydeden Demirhan, şu değerlendirmede bulundu:

"İsveç’teki bu turnuva bizim için çok önemli. Dünya ve Avrupa şampiyonalarından önce kendimizi görmemizi sağlayacak. Belarus ve Rusya takımları Yalova kampında yer alıyor. Kampta her şey gayet güzel gidiyor. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. İsveç’teki turnuvada hedefimiz tabii ki şampiyonluk. Orada kendi performansımızın en iyisini göstermemiz gerekiyor" dedi.

16 Şubat tarihinde İsveç’e gidecek olan milli takım kafilesinde şu isimler bulunuyor:

50 kg: Evin Demirhan

53 kg: Aysun Erge

55 kg: Bediha Gün

57 kg: Mehlika Öztürk

59 kg: Elif Jale Kızılırmak

62 kg: Derya Bayhan

65 kg: Aslı Tuğcu

68 kg: Buse Tosun

72 kg: Burcu Üğdüler

76 kg: Yasemin Adar

Kaynak: İHA