Gergin Maçın Son Saniyelerinde Saha İçi Karıştı

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Lig (TB2L) A grubu 17’inci hafta müsabakasında düşme hattında yer alan iki takımın mücadelesinin son saniyelerinde saha içi karışırken, Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Cemal Uysal, Antalya temsilcisi Kepez Belediyespor başantrenörünün yanına giderek, "Artistlik yapma" dedi.

TB2L 13 takımlı A grubunda mücadele eden ve 19 puanla 12’inci sırada yer alan Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı ile 20 puanla 11’inci sıradaki Antalya temsilcisi Kepez Belediyespor maçı İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda gergin bir ortamda başladı.

Maça Oğuz Acar, Aykut Karçığı, Can Tuğ, Burak Burhan ve Ferit Deniz beşi ile başlayan Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı, ilk periyotta rakibine Oğuz Acar ve Can Tuğ ile ürettiği sayılarla rakibine üstünlük kurmaya çalıştı. İlk periyot 21-17’lik ev sahibi üstünlüğü geçilirken, ikinci periyotta Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı sayı üretmekte güçlük çekti. Bu periyotta sadece 6 sayı üreten ev sahibi ekip potasında 14 sayı görürken, Kepez Belediyespor devre arasında soyunma odasına 31-27’lik üstünlükle girdi.

Üçüncü periyotta iyice oyundan düşen Kepez Belediyespor Basketbol Takımı; Mehmet Volkan Saday ve Oğuz Acar bulduğu sayılarla oyunda kalmaya çalıştı. Bu periyotta 10 sayı üren ev sahibi ekip potasında 20 sayı gördü. Son periyotta 51-37 geri giren Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı bu periyotta seyircisinin desteği ile aradaki farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Bu periyotta Oğuz Acar ve Can Tuğ ön plana çıkarken rakipte ise Yiğit Bektaş’ın performansı göz doldurdu.

Maçın bitmesine saniyeler kala ortalık karıştı

Maçın sonlarına doğru Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı oyuncusu Aykut Karçığı ile rakip oyuncu Yiğit Bektaş arasında tartışma yaşandı. Bu yaşananlar sonrası Aykut Karçığı oyundan diskalifiye edildi. Yaşanalar sonrası son 10 saniyede Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı oyuncusu Mehmet Volkan Saday hücumda çıkan bir rakip oyuncuya bilerek faul yaparak durdurunca ortalık yine karıştı. Yaşanalar sonrası sahaya giren Kepez Belediyespor Başantrenörün Atalay Gemen oyuncuları ayırdı. Yaşanalar sonrası Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Cemal Uysal ile Atalay Gemen arasında tartışma çıktı. Bunun akabinde Cemal Uysal kendi benchinden rakip benchine doğru hareketlenerek Atalay Gemen’e "Artistik yapma" dedi.

Maç boyunca maçın 3’lü hakem triosu sayısız teknik ve hücum faul çalarken maçı 66-60’lık skorla Kepez Belediyespor kazandı.

Maç Kepez Belediyespor’lu oyuncular galibiyeti kutlarken, Kepez Belediyesporlu oyuncu Yiğit Bektaş’ın bağırarak bu kutlamalara katılması taraftarlar çileden çıkardı. Soyunma odasına giden oyuncaya taraftarlar tepki gösterirken, diğer oyuncular taraftarlar özür dilediler.

Kaynak: İHA