Bilecik Derbisinde Gülen Taraf Bilecikspor Oldu

Bilecik 1. Amatör Lig 18’inci hafta müsabakası olan Bilecik derbisinde gülen taraf Bilecikkspor oldu.

Bilecik Edebali Stadın’nda oynanan Bilecik 1. Amatör Lig 18’inci hafta müsabakası Bilecikspor kenttin diğer takımı 1299 Bilecik Kulübünü 4-2 yenerek, yolunan devam etti. Maça iyi 1299 Bilecik Kulübü maçın 10’uncu dakikasında eski Bileciksporlu oyuncu olan Can Aydın’ın golüyle 1-0 öne geçti. Yediği golden sonra oyuna ağırlığı koyan Bilecikspor maçın 24’üncü dakikasında Şenol Çetin’in takımına bir penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Hakan Dönmez topu ağlara göndererek, durumu 1-1’e getirdi. Bu gol sonrası maça ağılığını koyan Bilecikspor bulduğu beraberlik golünden 2 dakika sonra Şenol Çetin aşırtma golüyle durumu 2-1’e çıkardı. Bu golden sonra nadir gelişen 1299 Bilecik Kulübü ataklarının birinde maçın 43’üncü dakikasından Serdar Böke’nin durum 2-2’ye geldi. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. İkinci yarı orta sahada ikili mücadele şeklinde geçen maçın 75’inci dakikasında Tolga Burulday ile gol bulan Bilecikspor 3-2 öne geçti. Maçın 90’ıncı dakikasında sağ ataktan gelişen bir atakta toplu buluşan Şenol Çetin kendisinin ikinci takımın 4’üncü golünü kaydetti.

Bilecik derbisinde gülen Bilecikspor olurken, puanını 46’ya çıkardı. 1299 Bilecik Kulübü ise; 10 puanla düşme hattındaki yer aldı.

"Şenol Çetin müthiş bir maç çıkardı"

Maç sonunda maçı değerlendiren Bilecikspor Antrenörü Hasan Kol, güzel bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, "Bu gün Şenol Çetin’e ayrı bir parantez açmak isterim. İlerlemiş yaşına rağmen gençlere taş çıkarttırdı, 1 penaltı yaptırdı, 2 gol kaydetti.

Kendisini bu performansından dolayı kutluyorum. Maça gelecek olunca ilk yarı biraz tutuk bir oyun sergiledik. İkinci yarıda orta saha ikili mücadele ile geçen maçta Tolga ve Şenol ile bulduğumuz gollerle maçı kazanması bildik"

Kaynak: İHA