Milli Atlet Urkuş Işık, Şampiyonluk Sevinci Yaşattı

Kırşehirli milli atlet Urkuş Işık, Bulgaristan'da yapılan 20 Yaş Altı Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metrede birincilik sevinci yaşattı.

Milli sporcunun antrenörü Ziya Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılan şampiyonada, Türkiye'nin iki birincilik elde ettiğini, bunlardan birisinin de Urkuş Işık olduğunu söyledi.

Urkuş Işık'ın, milli forma altında büyük bir başarıya imza attığını ifade eden Kaya, başarılı sporcunun madalyasını Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın elinden aldığını dile getirdi.

Haberin duyulmasının ardından kent yöneticileri dahil bir çok kişiden tebrik telefonları aldıklarını belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Bulgaristan'da yapılan 20 Yaş Altı Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye iki birincilik elde etti. Sporcumuz Urkuş Işık da kadınlar 3 bin metrede birinci oldu. Bu da bizi gururlandırdı. Kırşehir'den bir şampiyon daha çıkarmış olduk. Haberin duyulmasıyla yöneticilerimiz hem beni hem de sporcumuzu arayarak tebriklerini iletti. Bu şampiyonada Türkiye olarak ayrıca 6 ikincilik, 7 de üçüncülük elde ettik."

Kaynak: AA