Atıl Durumdaki Atış Poligonu Büyükşehirle Hayat Bulacak

Türkiye’nin ilk atış poligonlarından biri olan ve zaman içerisinde yıpranan Saruhanlı ilçesi Büyükbelen Mahallesi’ndeki atış poligonuna Manisa Büyükşehir Belediyesi el attı. Yaklaşık iki yıldır kullanılamaz halde olan ve çökme tehlikesi bulunan poligonda inceleme bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, gerekli çalışmaları yaparak mevcut alanı sporcuların hizmetine tekrar sunmayı amaçladıklarını söyledi.

1970 yılların başında Saruhanlı ilçesi Büyükbelen Mahallesi’nde yapılan atış poligonu zamana yenik düşerek kullanılamaz hale geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Kahramanlar ve Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinasyon Şube Müdürü Ali Aybars Özbilgin poligonda incelemede bulunarak eksiklikleri tespit etti. Başkan Vekili Palabıyık ve beraberindekilere Büyük Belen Mahalle Muhtarı Ethem İşler, Büyük Belen Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Ali Çelebi ve kulüp üyeleri eşlik etti. Poligonda atış kulübelerinden, trap atış makine bölümüne kadar tüm alanları tek tek gezen Palabıyık ve beraberindekiler Büyük Belen Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Ali Çelebi’den bilgi aldı.

Türkiye’nin ilk atış poligonlarından biri olan bu alanı Manisa sporuna tekrar kazandırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, "Mevcut alanda 1970’li yıllarda yapılan poligon Türkiye’de ilk 5 atış poligonundan biriydi. Birçok önemli spor organizasyonuna da ev sahipliği yapan bu alan ne yazık ki zamana yenik düştü. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla bizde bu poligonda gerekli çalışmaları yaparak kullanılır duruma getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Başkan Vekili Palabıyık ve beraberindekiler daha sonra ise Büyükbelen Avcılar ve Atıcılar Derneği ziyaret ederek, dernek üyeleriyle sohbet etti.

Kaynak: İHA