Judo Açıklaması Gençler Türkiye Şampiyonası

Denizli'de düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde kızlarda 52, 63 ve 70, erkeklerde ise 73 ve 81 kilolarda müsabakalar yapıldı.

Denizli'de düzenlenen Gençler Türkiye Judo Şampiyonası'nda ikinci gün sona erdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonanın ikinci gününde kızlarda 52, 63 ve 70, erkeklerde ise 73 ve 81 kilolarda müsabakalar yapıldı.

Karşılaşmalar sonunda kızlarda 52 kiloda Habibe Vardar, 63 kiloda Mediha Yeksan, 70 kiloda Semanur Erdoğan birinci oldu. Erkeklerde ise 73 kiloda Halil Çimen ve 81 kiloda M. Mustafa Koç altın madalyaya ulaştı.

Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.

65 ilden 782 sporcunun mücadele ettiği şampiyona, yarın yapılacak müsabakalarla sona erecek.

- Sporculardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Şampiyonada sporcular, "Tüm kalbimiz ve dualarımızla Mehmetçik'imizin yanındayız" yazılı pankart taşıyarak Suriye'nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, uluslararası organizasyonları aratmayacak şekilde düzenledikleri turnuvalarda sporcuların yüksek performans ortaya koyduğunu, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda daha fazla madalya elde etmek olduğunu söyledi.

Mehmetçik'in Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için Zeytin Dalı Harekatı'nı sürdürdüğüne işaret eden Huysuz, "Biz de bayrağımızı en yüksekte dalgalandırmak adına sportif faaliyetler yoluyla çaba gösteriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA