İzmir Koleji TÜBİTAK'tan 4 Madalya İle Döndü

İzmir Koleji öğrencileri, TÜBİTAK tarafından bu yıl 25. kez düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatlarından 4 madalya ile döndü.

Antalya’da Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu sene 25. kez düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatlarında İzmir Koleji öğrencileri İzmir’in gururu oldu. Türkiye’nin birçok şehrinden yarışmacının katıldığı olimpiyatlarda bilgisayar dalında Özel İzmir Fen Lisesi öğrencilerinden Tahsin Enes Kuru gümüş, Baha Eren Yaldız bronz, matematik dalında da Ömer Topaloğlu gümüş, Kerem Kör bronz madalya kazandı.

Antalya’da gerçekleştirilen ödül töreninde göğsünün kabardığını söyleyen Özel İzmir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, “Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırdı. Bu zamana kadar Özel İzmir Koleji olarak öğrencilerimizin arkasında olduk, bu durum bundan sonra da böyle devam edecek. Başarı tesadüf değildir, öğrencilerimiz çok yoğun çalıştılar emeklerinin karşılığını aldılar. Öğrencilerimizi, ailelerini, bu işe gönlünü koyan emek veren tüm idareci arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi yürekten kutluyorum. Öğrencilerimizin başarıları daim olsun inşallah” diye konuştu.

İzmir’in gururu öğrenciler, Mart ayında Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan milli takım seçmelerinde başarılı olabilmek için çalışmalara başladı.

Kaynak: İHA