Hem Tasarladı Hem Yarıştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi İlayda Karakuş, hem buz pateni yapıyor hem de takımı için kostümler tasarlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Senkronize Buz Pateni Takımında da yer alan Karakuş, takımı için kostüm tasarladı.

2010 yılından bu yana buz pateni sporunu yapan İlayda Karakuş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 yıl önce Aşık Veysel Rekreasyon Alanında hizmete aldığı Buz Sporları Salonunda buz pateni yapmaya başladı.

Daha sonra senkronize takıma seçilen Karakuş, “8 yıldır bu sporla ilgileniyorum. Takımımızın adı Team Spectrum. Aldığım eğitimle birlikte ve arkadaşlarımın da görüşlerini alarak geçen yıl kostümleri tasarladım. Takımızın iki kostüm tasarımını yaptım” dedi.

Kostümleri takım antrenörleri Caner Çalık ve Neşe Hünerli’nin seçtiği müziklerden esinlenerek hazırladığını belirten Karakuş, Ocak ayında İzmir’de gerçekleştirilen Türkiye Senkronize Buz Pateni Şampiyonasında Senior Kategorisinde ikinci olduklarını ifade etti.

Mezun olduğunda kostüm tasarımı üzerine çalışacağını aktaran Karakuş, “Takım arkadaşlarım da kostümlerde rahat hissettiklerini belirtiyorlar. Kostüm tasarımı yapmak beni heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Buz pateni sporu yaptığım için de sporcunun gereksinimlerini biliyorum. Bu da tasarımlarımın daha rahat olmasını sağlıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA