Bakan Bak, Türk Sporcularla Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 23. Kış Olimpiyatları için Güney Kore'nin PyeongChang kentinde bulunan Türk sporcular ile bir araya geldi Bakan Bak: 'Kış Olimpiyatları'na katılan sporcu sayımızın artmasını arzu ediyoruz. Daha çok çalışmamız lazım' 'Sporcu köyünde sporcularımızla bir araya geldik. Sohbet ettik. Daha önce olimpiyatlarda bulunmuş bir yönetici olarak durumlarını biliyorum. Sporcularımız mutlular' 'Güney Kore ile Kuzey Kore'nin ortak takım olarak Kış Olimpiyatları'na katılmaları, ortak takım çıkarmaları, törende beraber yürümeleri çok önemliydi. Sporun birleştirici gücü burada ortaya çıkıyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2018 Kış Olimpiyatları için Güney Kore'nin PyeongChang kentinde bulunan Türk sporcular ile buluştu.

Organizasyonu takip etmek için Güney Kore'de bulunan Bakan Bak, Olimpiyat Köyü'nde milli sporcular ile bir araya geldi.

Gerçekleşen ziyarette milli sporculara başarı dileyen Bakan Bak, kış sporlarının tabana yayılması için çalışma yapmaları gerektiğini belirterek, "Kış Olimpiyatları'na katılan sporcu sayımızın artmasını arzu ediyoruz. Daha çok çalışmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Olimpiyat Köyü'nde bulunan Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) stantını da ziyaret eden Bakan Bak, milli sporcuların kaldığı tesisleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretin ardından TRT Spor'a açıklamada bulunan Bakan Osman Aşkın Bak, milli sporcuların moralinin yerinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sekiz sporcuyla mücadele ediyoruz. Sporcu köyünde sporcularımızla bir araya geldik. Sohbet ettik. Daha önce olimpiyatlarda bulunmuş bir yönetici olarak durumlarını biliyorum. Sporcularımız mutlular. İlk defa olimpiyatlara katılan 6 sporcumuz var. Olimpiyatlara katılmak bir sporcu için çok kıymetli ve değerli. Tabii yönetici için de önemli. Buradaki teknik heyetlerle, antrenörlerimizle gelecek planlamaları için güzel bir sohbet yaptık. Olimpiyat köyü, sporcuların birbirleri ile kaynaştıkları, tecrübelerini paylaştıkları güzel ortamlar. Spor yapmak güzel, sporcu olmak gerçekten çok güzel ve keyifli. Sporcularımız antrenmanlarını yapıyorlar. Müsabakalara katılacaklar. Hedefleri var. Önemli olan olimpiyatlara katılmak. Sporcularımıza başarılar diledik."

Türkiye olarak birçok önemli organizasyonu başarıyla düzenlediklerini aktaran Bakan Bak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi nedeniyle spora verdiği destek önemli. Bizim de çok önemli tesislerimiz var. Yaptığımız organizasyonlar var. Erzurum'da EYOF'u düzenledik. Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı yaptık. Buz pateni ile alakalı yaptığımız tesisler var. Kış sporlarına yapılan yatırımlar devam ediyor. Ama çok çalışmamız mesafe kat etmemiz gerekiyor. Spora en fazla yatırım yapan ülkelerin başında geliyoruz." diye konuştu.

- "Güney Kore ile geçmişten gelen bağlarımız var"

Güney Kore'de olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Bakan Bak, şunları aktardı:

"Güney Kore bizim dostumuz olan bir ülke. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle bu açılışa katılmamızı ve dost ülkeye selamlarımızı iletmemizi söylediler. Güney Kore ile dostluğumuz, geçmişten gelen bağlarımız var. Güney Kore'nin Sayın Spor Bakanı, konuk spor bakanlarına bir resepsiyon verdi. Orada kendileri ile sohbet ettik. Salonda bizim geldiğimiz söylendiğinde Güney Kore Spor Bakanı hemen yanımıza gelerek bizi karşıladı. Gerçekten gurur vericiydi ülkemiz için."

- "Sporun birleştirici gücü ortaya çıktı"

PyeongChang Olimpiyat Stadı'nda güzel bir açılış töreni yapıldığını kaydeden Bakan Osman Aşkın Bak, "Güzel bir organizasyon oluyor. Güney Kore'nin açılış töreni için yaptığı hazırlıklar çok güzeldi. Güney Kore ile Kuzey Kore'nin ortak takım olarak Kış Olimpiyatları'na katılmaları, ortak takım çıkarmaları, törende beraber yürümeleri çok önemliydi. Sporun birleştirici gücü burada ortaya çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra müsabakaların yapıldığı Olimpik Kayak Merkezi'ni gezen Bakan Bak, İzlanda Eğitim ve Kültür Bakanı Lilja Dögg Alfredsdottir ile Faslı Bakan aynı zamanda Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu Üyesi ve ilk Müslüman Kadın Olimpiyat Şampiyonu Nawal El Moutawakel ile bir araya geldi.

Kaynak: AA