Artvin'de Kar Voleybolu Heyecanı Başladı

Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası’nın ilki Artvin’de başladı.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun bu yıl ilk olarak düzenlediği Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası Artvin’in Mersivan Dağı’nın eteklerinde bulunan 1250 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda gerçekleştirildi.

2 gün sürecek şampiyonaya yurdun dört bir yanından sporcular katıldı.

9 erkek ve 6 kadın takımlarından oluşan şampiyonada toplamda 30 sporcu mücadele verdi. Çift eleme usulü gerçekleşen şampiyonanın ilk ayağında yarı finale kadar müsabakalar gerçekleştirildi.

3’üncülük, yarı final ve final maçları müsabakaların ikinci gününde yine Kafkasör yaylasında gerçekleşecek.

Turnuva hakkında bilgi veren TVF Başkan vekili Alper Sedat Aslandaş, gerçekleştirilen organizasyonun sonucunda birinci olan takımların Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonaları’na katılacağını dile getirdi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek “Bu çok büyük bir organizasyon. Böylesine büyük bir organizasyonun ilkini Artvin’de gerçekleştirmekten mutluyuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu organizasyon ev sahipliği etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılın Avrupa şampiyonları olan Plaj Voleybolu milli takım oyuncuları Aleyna Vence ve Buğra Eryıldız ise Artvin’de düzenlenen yarışmalara taraftar ilgisinin iyi olduğunu dile getirdi.

Aleyna Vence yaptığı açıklamada “Daha önce Erciyes’te gerçekleşen Avrupa şampiyonasına katılmıştım, şimdi buradayız. İnsanların ilgi göstererek gelip izlemesi çok güzel bir şey. Böyle bir ortamda oynamak da çok mutlu edici bir duygu” ifadelerine yer verirken Buğra Eryıldız ise “Artvin’deki şampiyonada birinci olan takımlar Avrupa Şampiyonasına gidecek. Biz Aleyna ile önümüzde ki hafta müsabakaların birinci bacağı için İtalya’da olacağız. İnşallah orada birinci olup ülkemizi Avusturya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında temsil ederiz” dedi.

Kaynak: İHA