Amed Sportif Faaliyetler Ligin İkinci Yarısından Umutlu

DİYARBAKIR TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alan ve ilk yarıyı orta sıralarda tamamlayan Amed Sportif Faaliyetler, ligin ikinci yarısını düşünmeye başladı. Yeşil kırmızılı beyazlı kulüp, nokta transferler yaparak ligin ikinci yarısında başarılı olmayı hedefliyor.

Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Ali Karakaş, ligin ilk yarısını iyi bir yerde tamamladıklarını, ancak ikinci yarıda çok daha iyi sonuçlar elde edeceklerini söyledi.

Karakaş, göreve geldikleri günden buyana önemli sorunları çözdüklerini, yeni bir teknik heyetle göreve başladıklarını ve takımın içinde bulunduğu ekonomik sorunların bir kısmını çözdüklerini belirtti.

Karakaş, zamanla çok daha önemli başarılara imza atarak, kulübün tüm sorunlardan kalıcı olarak kurtulacağını kaydetti.

Sezon başında takımın kötü sonuçlar aldığını ve maddi sorunlar yaşadığını vurgulayan Karakaş, bu durumun camiayı üzdüğünü ancak bu durumu atlattıklarını ifade etti.

Karakaş, "Sezon başında camiamızın morali biraz bozuk olsa da şimdilik bunu atlatmış durumdayız. Bu demek değildir ki her şeyi çözdük. Kulübün yaşadığı sorunu tamamen çözmeden ve ligde başarılı olmadığımız sürece, tedbiri elden bırakmayacağız” dedi.

Ligin orta sıralarında yer aldıklarını ancak bu durumu ikinci yarıda düzeltmek istediklerini belirten Karakaş, "Ligin üst sıralarında yer alan takımlarla puan farkı epey var. Ama 3 puanlık sistemde puan farkları çok önemli olmuyor. 3 maç kazanan bir takım, ligin üst sıralarında yer aldığı gibi 3 maç kaybeden başka bir takımda ligin alt sıralarına inebiliyor. Bu nedenle belirgin olan puan farkının iyi bir çıkışla kapanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Gol yollarında zaman zaman sorunlar yaşadıklarını vurgulayan Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birçok maçta gol sorunu yaşadık. Gol yollarında biraz daha başarılı olabilseydik 3-5 puan fazlamız olabilirdi. Ama bu sorunu çözeceğiz. Teknik heyetimizin raporuna göre forvete takviye yapacağımızı düşünüyorum.”

Kaynak: İHA