28 Şubat Mağduru Tekvando Antrenörü KDK'nın Girişimiyle Mesleğe Döndü

28 Şubat döneminde Belçika’daki uluslararası turnuvada sporcularının üç birincilik alması üzerine “Allah-u Ekber” dediği için hakemlik lisansı iptal edilen tekvando antrenörü, Kamu Denetçiliği Kurumu’na yaptığı başvuru sonucu mesleğine geri döndü.

Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvuruda bulunan bir tekvando antrenörü, 1999 yılında Belçika’daki Uluslararası Açık Taekwando Turnuvası’nda antrenör olarak görev yaptığını ve sporcularının üç birincilik alması üzerine “Allah-u Ekber” dediği için hakkında suç duyurusu yapıldığını ifade etti.

Maç sonunda tekbir getirmesi nedeniyle dönemin federasyonu tarafından 6ı ay hak mahrumiyetiyle cezalandırılan antrenör, başvurusunda hak mahrumiyeti cezasının ardından uluslararası hakem olmasına rağmen hakemlik lisansının da iptal edildiğini söyledi.

Antrenör, yaşadığı mağduriyetin 28 Şubat zihniyetiyle doğrudan ilgili olduğunu savundu. O dönemde lisansını tekrar alabilmek için açtığı davaların yine dönemin zihniyetiyle reddedildiğini anlatan başvurucu, 19 yıldır bu haksızlıkla yaşadığını ve çok sevdiği mesleğini yapamadığını, cezasının kaldırılarak hakemlik lisansının kendisine iade edilmesini istedi. Vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan, idare ile vatandaş arasında köprü kuran Ombudsman, antrenörün başvurusunu inceledi ve Taekwando Federasyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda başvurucunun mağduriyeti giderilerek cezası kaldırıldı. Mağduriyeti giderilen antrenör, 19 yıl sonra hakemlik mesleğine döndü.

Kaynak: İHA