Aslan Özdemir AA'nın 'Yılın Fotoğrafları'nı Oyladı

CRR Genel Sanat Yönetmeni Aslan Özdemir, 'haber' kategorisinde 'Kahraman itfaiyeci' adlı fotoğraf için oy kullandı Özdemir: 'Hayatta insanın tek kıskanmadığı varlık evladıymış. Bu fotoğrafta da çocuğu kucağında taşıyan itfaiyecinin bir anne ve baba kalbini taşıdığını gördüm'

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Aslan Özdemir, Anadolu Ajansının "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi alan Özdemir, "haber" kategorisinde Fatih'teki patlamanın ardından çıkan yangında ilk müdahaleyi yapan itfaiye erinin bir bebeği yangından uzaklaştırdığı anda çekilen fotoğrafı seçti.

Elif Öztürk tarafından çekilen "Kahraman itfaiyeci" adlı fotoğraf için oy kullanan Özdemir, "Hayatta insanın tek kıskanmadığı varlık evladıymış. Bu fotoğrafta da çocuğu kucağında taşıyan itfaiyecinin bir anne ve baba kalbini taşıdığını gördüm." dedi.

Fotoğrafta itfaiyecinin samimiyeti, kucağındaki bebeğin masumiyeti ve arkada dünyanın kaotik telaşının bir arada olduğunu vurgulayan Özdemir, "Çocuk umuttur, hayattır. İtfaiyeci de onu annesi ve babası gibi şefkatle sarmış." ifadesini kullandı.

"Yaşam" kategorisinde 2 fotoğrafa oy veren Özdemir, Ömer Ürer tarafından çekilen, Düzce'nin yaylalarındaki ağaçların sarı, yeşil, kahverengi ve kırmızı tonlarına büründüğü fotoğrafa ilişkin, "Her mevsimin rengi buraya yansımış. Ortalama bir insan ömrü, bir insan hayatı, kaza, kader, hüzün, neşe, hayatın içinde var olan hakikatlerimizi bir nevi kendi suretimizi ağaçlar olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Özdemir, "yaşam" kategorisinde ayrıca gözlerinin yakın plan görüntüleriyle insanları büyüleyen 12 hayvan gözünden oluşan "Evren Atalay'ın "Dünyaya farklı bakış" fotoğrafına oy verdi.

"Gözler kalbin aynasıdır." sözünü anımsatan Özdemir, fotoğrafta kainattaki tevhidi gördüğünü belirterek, "Bakış açılarımız farklı da olsa mühim olan gönül ve akıl birliği." dedi.

Aslan Özdemir, "spor" kategorisinde ise Madrid'de düzenlenen 24. Karate Şampiyonası'nda kadınlar takım kata bronz madalya mücadelesinde Rusya takımı ile yarışan sporcuların yer aldığı fotoğraf için oyunu kullandı.

Burak Akbulut'un "Karatenin sultanları" adlı fotoğrafına ilişkin Özdemir, "Burada bir ironi var. İki hanımefendinin mücadelesinde yüzlerine yansıyan duyguları dikkatimi çekti." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA