Denizli Süper Amatör Lig Tatil Edildi

Sarayköysporlu futbolcu Ekundayo Ebenezer Mawoyeka'nın hayatını kaybetmesi dolayısıyla Denizli Süper Amatör Lig'de müsabakalara bir hafta ara verildi.

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Feyyaz Ceşen, Süper Amatör Lig takımlarından Sarayköyspor'da, Nijeryalı Ekundayo Ebenezer Mawoyeka'nın karşılaşma sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle lige 1 hafta ara verildiğini bildirdi.

Ceşen, yaptığı yazılı açıklamada, futbol sahalarında zaman zaman meydana gelen acı olaylardan birinin geçen hafta sonunda Denizli Süper Amatör Lig'de Servergazi Stadı'nda Yeşilköyspor ile Sarayköyspor arasında yapılan müsabakada yaşandığını hatırlattı.

Maçın 35. dakikasında misafir takımın 23 yaşındaki Nijeryalı oyuncusu Mawoyeka'nın kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Ceşen, "Başta Sarayköyspor camiası olmak üzere Denizli amatör spor camiası ve futbol ailesine başsağlığı, hayatını kaybeden kardeşimize de Allah'tan rahmet dilerim." ifadelerini kullandı.

Ceşen, olayın ardından Sarayköyspor'un bu hafta sonunda oynanacak Bağbaşı Zeytinköyspor maçının ileri tarihe ertelenmesi talebinde bulunması üzerine yönetim olarak bazı kararlar aldıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Amatör spor camiasının Mawoyeka olayından olumsuz etkilenmesini de göz önüne alarak, 10-11 Kasım tarihlerinde oynanması gereken Denizli Süper Amatör Lig müsabakalarına 1 hafta ara verilmesini kararlaştırdı. Buna göre 10-11 Kasım tarihinde bu ligde oynanması gereken müsabakalar bir hafta kaydırılarak 17-18 Kasım tarihinde yapılacak. Ayrıca, Mawoyeka'nın kalp krizi geçirmesi nedeniyle tatil edilen Yeşilköyspor-Sarayköyspor müsabakasının da 21 Kasım Çarşamba günü saat 14.30'da kaldığı dakikadan itibaren oynanması kararlaştırıldı. Öte yandan TFF, meydana gelen bu üzücü olayla ilgili bir karar aldı. Mawoyeka'nın hayatını kaybetmesi nedeniyle Denizli'de 10-11 Kasım tarihinde yapılacak müsabakalardan önce Mawoyeka anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması kararlaştırıldı. Yine aynı müsabakalarda sporcular genç yaşta hayatını yeşil sahada kaybeden Nijeryalı oyuncu anısına kollarına siyah bant takarak mücadele edecekler."

- Futbolcular siyah bant takacak

Ceşen, konuyu yakından takip eden Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) da Denizli'de bu hafta sonu yapılacak müsabakalarda Mawoyeka'nın anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve takımların sahaya siyah bantla çıkmasını kararını ilettiğini bildirdi.

Kaynak: AA