24. Dünya Karate Şampiyonası

İspanya'daki şampiyonanın ilk gününde üç milli sporcu, üçüncülük için tatamiye çıkma hakkı kazandı.

İspanya'da düzenlenen 24. Dünya Karate Şampiyonası'nda milli sporcular Ali Sofuoğlu, Uğur Aktaş ve Alparslan Yamanoğlu, bronz madalya için tatamiye çıkma hakkı elde etti.

Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından iki yılda bir organize edilen şampiyona, İspanya'nın başkenti Madrid'de başladı. Karatenin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları programına girmesinin ardından düzenlenen ilk organizasyonda, 140 ülkeden bin 250 sporcu mücadele ediyor.

Wizink Center'daki şampiyonada erkekler ferdi kata dalında Ali Sofuoğlu, başarılı performansıyla kariyerinde bir ilki yaşadı. Son iki yılın Avrupa ikincisi 23 yaşındaki milli sporcu, Fransız Enzo Montarello'yu 5-0 yenerek dünya üçüncülüğü mücadelesine çıkmaya hak kazandı.

Bu yıl iki kez mağlup ettiği Venezuelalı Antonio Diaz ile bronz madalya için karşılaşacak Ali Sofuoğlu'nun mücadelesi, 10 Kasım Cumartesi günü TSİ 17.45'te başlayacak.

Uğur Aktaş, kumite 84 kiloda Fransız Kenji Grillon'u 7-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Hırvat Ivan Kvesic ile karşılaşan Uğur Aktaş, öne geçtiği mücadelenin son 12 saniyesinde verdiği puan ile rakibine 2-1 mağlup oldu.

Son saniyelerdeki tekme ve yumrukları kabul edilmeyen Uğur Aktaş, cumartesi günü TSİ 12.45'te Belarus'tan Anton Isakau ile karşılaşacak.

21 yaş altı dünya şampiyonu Alparslan Yamanoğlu, kumite +84 kilonun son dünya şampiyonu İranlı Sajad Ganjzadeh'e çeyrek finalde 4-1 kaybetti. Repesajdan yoluna devam eden Alparslan Yamanoğlu, Amerikalı Brian Irr'i 1-0 mağlup ederek bronz madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı.

Yamanoğlu, cumartesi günü TSİ 12.15'te Rus Alexander Pshenitsyn ile karşılaşacak.

Öte yandan, şampiyonanın ilk gününde ferdi kata dalında yarışan Dilara Eltemur ile kumite +68 kiloda Yıldız Aras ve 68 kiloda Eda Eltemur, elemelerde yenilerek şampiyonaya veda etti.

Kaynak: AA