Mawoyeka Türkiye'de Futbolcu Olmuş

Denizli Süper Amatör Lig'de Yeşilköyspor'la yaptıkları maçta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Sarayköyspor'un Nijeryalı oyuncusu Ekundayo Ebenezer Mawoyeka, 2010 yılında İstanbul'da katıldığı bir halı saha turnuvasında keşfedilmesinin ardından çıkarılan lisansla futbola başladı Sarayköyspor Kulübü Başkanı İsmail Tekgül: 'Lisansı çıkarılan futbolcumuz, Türkiye'nin çeşitli kulüplerinde futbol oynamış' 'Futbolcumuz, Sarayköy'e geldiğinde sözleşme sonrası ilk olarak bankayı sordu, ailesine para göndereceğini söyledi. Gönderdiği para ile ailesini geçindiriyormuş' Mawoyeka'nın cenazesi, İstanbul'da yapılacak törenin ardından ülkesine gönderilecek

Denizli'de Süper Amatör Lig'de Yeşilköyspor'la yaptıkları maçta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Sarayköyspor'un Nijeryalı oyuncusu Ekundayo Ebenezer Mawoyeka'nın futbol kariyeri, İstanbul'da 2010'da katıldığı bir halı saha turnuvasında keşfedilmesiyle başladı.

Sarayköyspor Kulübü Başkanı İsmail Tekgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Servergazi Stadı'nda pazar günü Yeşilköyspor ile yaptıkları karşılaşmanın 35. dakikasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Mawoyeka'nın 2010 yılında futbol oynamak üzere sığınmacı olarak Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Mawoyeka'nın bir müddet Samsun'da kaldıktan sonra İstanbul'a geçtiğini aktaran Tekgül, şöyle konuştu:

"Futbolcumuz, İstanbul'da Afrikalı gençler için Topkapı semtinde düzenlenen halı saha turnuvasında bir iş adamı tarafından keşfediliyor. Ondan sonra lisansı çıkartılıyor. Futbolcumuz, Türkiye'nin çeşitli kulüplerinde futbol oynamış. En son Ardahanspor'da oynadıktan sonra biz transfer ettik. Futbolcumuzun herhangi bir sağlık problemi yoktu, herhangi bir sıkıntısı yoktu sağlık açısından. Yedinci haftada maçımız vardı deplasmanda Yeşilköyspor'la. Maçta golünü atan futbolcumuz 35. dakikada yere yığılıyor. Sağlık ekiplerimiz orada hemen müdahale ediyor. Müdahaleden sonra Servergazi Devlet Hastanesine götürüyoruz. Orada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı futbolcumuz. Kalp krizi geçirdiğini öğrendik. Çok büyük üzüntü yaşadık. Afrika'dan kalkmış Türkiye'ye gelmiş. Ekmek parası peşinde. Ülkesinden, ailesinden kopup gelmiş, bu ayrı bir üzüntü bizim için."

- İstanbul'daki törenin ardından memleketine gönderilecek

Başkan Tekgül, Mawoyeka'nın cenazesinin, İstanbul'da yapılacak dini törenin ardından ülkesi Nijerya'ya gönderileceğini bildirdi.

Mawoyeka'nın yakınlarının Nijerya'dan Türkiye'ye gelmeleri için vize işlemlerinin devam ettiğini, annesinin rahatsızlığı nedeniyle gelemeyeceğini aktaran Tekgül, "Yakınlarının Türkiye'ye gelmeleri için konsoloslukla irtibat halindeyiz. Oyuncumuzun ailesi İstanbul'daki Afrika Ülkeler Federasyonu dernek üyeleriyle Denizli'ye gelecekler. Burada cenaze işlemleri yapılacak. Öğrendiğimiz kadarıyla İstanbul'da kilisede bir tören düzenlenecek. Törenin ardından cenazeyi Nijerya'ya göndereceğiz. Oyuncumuzun babası İrlanda'daymış ve sağlık durumu iyi değilmiş. O da çarşamba günü Denizli'ye gelecek. Nijerya'dan iki yakın akrabası gelecek. Onların vize soruları var, takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Tekgül, ligin ikinci haftasında transfer ettikleri Mawoyeka'nın belediyenin lojmanında kaldığını belirterek, "Futbolcumuz, Sarayköy'e geldiğinde sözleşme sonrası ilk olarak bankayı sordu. Ailesine para göndereceğini söyledi. Gönderdiği para ile ailesini geçindiriyormuş." diye konuştu.

Kaynak: AA