Türkiye Atletizm Federasyonu Mali Genel Kurulu

Federasyonun yönetim ve denetim kurulu faaliyetleri ibra edildi Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar: 'Türkiye, son 3 yılda kulüpler bazında Avrupa'nın en başarılı ülkesi oldu'.

Türkiye Atletizm Federasyonu 3. Mali Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı.

Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleştirilen genel kurul, yeterli delege sayısının bulunmasıyla başladı. Kongre divan başkanlığına Fikret Çetinkaya'nın seçildiği genel kurulda, federasyonun yönetim ve denetim kurulu faaliyetleri oy birliğiyle ibra edildi.

Genel kurulda ayrıca, federasyonun 2019 ve 2020 dönemlerinin tahmini bütçeleri de oy birliğiyle kabul edildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, genel kuruldaki konuşmasında, federasyonun 2016-2018 yıllarında yaptığı faaliyetler ve milli sporcuların uluslararası alanda kazandığı başarılarla ilgili delegelere bilgiler verdi.

Çintimar, 2016, 2017 ve 2018 yıllarının federasyonun sportif başarıları açısından verimli olduğunu dile getirerek, "Türkiye, son 3 yılda kulüpler bazında Avrupa'nın en başarılı ülkesi oldu." dedi.

Kulüplerin özellikle 2017 yılını çok iyi geçirdiğinin altını çizen Çintimar, "Kulüplerimiz 2017 yılında Avrupa kupalarında 10 podyum gördü. Bu yıl da 8 Türk takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda kürsüye çıktı." ifadelerini kullandı.

Fatih Çintimar, genel kurula katılan delegelere teşekkür ederek, "Kazanılan başarılarda tüm camianın büyük emeği var. Bu başarılar sadece federasyonun yaptıklarıyla elde edilmedi. Camiamızda bulunan herkesin bu başarılarda katkısı büyük." diye konuştu.

Kaynak: AA