Medipol Başakşehir-Beşiktaş Maçından Notlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Medipol Başakşehir karşısında geçen haftaki Çaykur Rizespor karşılaşmasına göre 4 değişiklik yaptı Cezalı Ricardo Quaresma ve sakat Gökhan Töre kadroda yer almazken, geçen hafta ilk 11'de şans bulan Oğuzhan Özyakup ile Enzo Roco da yedek soyundu Siyahbeyazlı takımda bu oyuncuların yerine Pepe, Gary Medel, Ryan Babel ve Jeremain Lens forma giydi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olan Beşiktaş, bu mücadeleye Çaykur Rizespor karşılaşmasına göre 4 değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı takımda sarı kart cezalısı Ricardo Quaresma, Medipol Başakşehir mücadelesinde takımını yalnız bıraktı. Kart cezası nedeniyle Çaykur Rizespor maçında kadroda yer alamayan Jeremain Lens, bu hafta orta sahanın sağında Quaresma'nın yerine görev yaptı.

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Ryan Babel ile Pepe, Medipol Başakşehir mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıktı. Babel, Çaykur Rizespor maçına ilk 11'de başlayan ancak sakatlanarak oyuna devam edemeyen Gökhan Töre'nin yerine görev aldı.

Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, geçen hafta ilk 11'de sahaya sürdüğü Enzo Roco'yu bu sefer yedek soyundururken, Pepe'yi Medipol Başakşehir karşısında savunmanın göbeğinde görevlendirdi.

- Oğuzhan Özyakup yedek

Beşiktaş'ta son haftalardaki performansıyla taraftarların tepkisine maruz kalan Oğuzhan Özyakup, Medipol Başakşehir maçına yedek başladı.

Siyah-beyazlı ekipte bu oyuncunun yerine Gary Medel, ilk 11'de şans buldu.

- Güneş, Vagner Love-Mustafa Pektemek ikilisini bozmadı

Şenol Güneş, Çaykur Rizespor karşısında alınan 4-1'lik galibiyette üç gol atan Vagner Love-Mustafa Pektemek ikilisini 11. hafta mücadelesinde de bozmadı.

Geçen haftaki karşılaşmada iki gol atan Mustafa Pektemek, forvetin arkasında hücuma destek verirken, bir kez gol sevinci yaşayan Vagner Love yine gol aradı.

- Adem Ljajic de yedekler arasında

Pepe ve Babel gibi yaşadığı sakatlık nedeniyle son maçlarda formasından uzak kalan Adem Ljajic de iyileşmesinin ardından kadroda yer buldu.

Sırp oyuncu, karşılaşmaya yedek olarak başladı.

Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Tolgay Arslan, Güven Yalçın, Necip Uysal, Dorukhan Toköz, Caner Erkin ve Cyle Larin yedekler arasında yer aldı.

- Abdullah Avcı'dan iki değişiklik

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligde geçen hafta oynadıkları Atiker Konyaspor mücadelesine göre iki değişiklikle Beşiktaş karşısında takımını sahaya sürdü.

Avcı, cezası sona eren Junior Caiçara'ya sağ bekte Uğur Uçar'ın yerine formayı verirken, Kerim Frei'ın yerine de Eljero Elia ilk 11'de görev yaptı.

- Adebayor yedekler arasında

Turuncu-lacivertli ekipte sakatlığı nedeniyle Atiker Konyaspor maçının kadrosuna alınmayan Emmanuel Adebayor, Beşiktaş mücadelesinde yedekler arasında yer aldı.

Avcı, Adebayor'un yerine geçen hafta olduğu gibi Riad Bajic'e hücumda şans verdi.

- Emre Belözoğlu riske edilmedi

Medipol Başakşehir'de tedavisi süren ve son antrenmanda takımla çalışan Emre Belözoğlu, maç kadrosunda yer almadı.

Abdullah Avcı, henüz tam olarak hazır olmayan deneyimli futbolcuyu riske etmedi. Avcı, Emre'nin yokluğunda orta sahanın ortasında Mahmut Tekdemir ile İrfan Can Kahveci'ye formayı verdi.

- Üç futbolcu ceza sınırında

Medipol Başakşehir'de üç futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Turuncu-lacivertli ekipte üçer sarı kartı bulunan Manuel Da Costa, İrfan Can Kahveci ve Mahmut Tekdemir, Beşiktaş mücadelesinde sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maç öncesi Medipol Başakşehirli futbolcular, "Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Yarınlara Koşuyoruz" yazılı pankartla sahaya çıktı.

Bu arada maçtan önce birbirlerine başarı dilemek için yan yana gelen her iki takımın teknik direktörü Şenol Güneş ile Abdullah Avcı, lösemiye dikkati çekmek için maske takarak basın mensuplarına görüntü verdi.

Kaynak: AA