Kaynaşlı Otokros Yarışları

Kaynaşlı Otokros Pisti'nde başlayan yarışlara 19 araç katıldı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından düzenlenen Kaynaşlı Otokros Yarışları başladı.

Düzce Valiliği ve Belediyesi ile Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Belediyesinin katkılarıyla Kaynaşlı Otokros Pisti'nde düzenlenen yarışlara 19 araç katıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yarışmacılar, ilk günde 5 kilometrelik alanı 4 kez turlayarak en kısa sürede parkuru tamamlamaya çalıştı.

Kurallar gereği Türkiye Rallikros Şampiyonası'nın finaline katılacak sürücülerin, 2018 yılı içinde en az üç mahalli otokros yarışına katılmaları ve kategorilerinde ilk beşe girmeleri gerekiyor.

ESOK Başkanı Nevzat Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışların oldukça heyecanlı geçtiğini ve birbirinden çetin mücadelelerin yaşandığı söyledi.

Kaynaşlı Otokros Pisti'nin Türkiye'deki en iyi pistlerden biri olduğuna değinen Aslan, "Burada yarışmak keyif veriyor. Yarışlarda dereceye giren sürücüler finale yükselecek. Dereceye girmek için yoğun çaba veriyorlar. 19 yarışmacımız var ve toz duman içerisinde mücadele sürüyor." diye konuştu.

Öte yandan, Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 6. ayak yarışları yarın Topuk Yaylası'nda koşulacak.

Kaynak: AA