Diyarbekirspor'a Taraftar Yasağı Geldi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 3. Grup takımlarından Diyarbekirspor, kötü bir haberle sarsıldı. Diyarbekirspor’un Bayburt’ta oynayacağı sezonun en önemli maçlarından birisinin öncesinde taraftarlara son dakika yasağı geldi.

Pazar günü oynanacak maça gitmek için hazırlık yapan ve Bayburtlu taraftarların da açıklama yaparak davet ettiği Diyarbekirsporlu taraftarlar maça az bir süre kala gelen yasakla şoke oldu. Açıklama yapan taraftarlar, “Bu yasaklar kentin sahipsiz olduğunun göstergesidir. Bu kentin vekilleri, mülki amirleri ve STK’ları nerede,neden sesleri çıkmıyor?” diyerek tepki gösterdi.

Amed Sportif Faaliyetlere son iki yılda uygulanan deplasmandaki taraftar yasakları, son zamanlarda kentin diğer takımı Diyarbekirspor’a da uygulanmaya başlandı. İki hafta önce Cizre’de oynanan Cizrespor maçından sonra bu kez de Pazar günü oynanacak ve kazananın lider olacağı Bayburt İl Özel İdarespor maçı için Yeşil-Kırmızılı takıma taraftar yasağı geldi.

Hafta boyunca maça gitmek için hazırlık yapan ve Cumartesi günü yola çıkmayı hedefleyen Yeşil-Kırmızılı taraftarlar, son dakikada gelen bu haberle şok oldu. Yasak kararına sosyal medyada tepki gösteren taraftarlar, yasaklara ve haksızlıklara karşı çıkmayan kent yöneticileri, STK’lar ve milletvekillerine de sert sözlerle yüklendi. Diyarbakır’ın her alanda olduğu gibi sporda da sahipsiz olduğunu belirten taraftarlar, “Bu yasaklar kentin sahipsiz olduğunun göstergesidir. Bu kentin vekilleri,mülki amirleri ve STK’ları nerede,neden sesleri çıkmıyor?” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: İHA