Galatasaray İle A. Konyaspor 35. Randevuda

Galatasaray ile A. Konyaspor, Süper Lig’de yarın oynayacak karşılaşma ile ligde 35. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda sarı-kırmızılıların 27’e 2 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. Aslan ayrıca rakibine ligde 2003 yılından beri yenilmiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray, evinde yarın saat 20.30’da Atiker Konyaspor ile mücadele edecek. Ligde geride kalan 12 haftada sarı-kırmızılılar, 7 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik sonucunda aldığı 23 puanla ikinci sırada bulunuyor. Yeşil-beyazlılar ise 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 5 beraberlikle topladığı 17 puanla 9. sırada yer alıyor.

35. randevu

Galatasaray ile A. Konyaspor, Süper Lig’de bugüne kadar 34 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar, 27 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 2 kez rakibini mağlup etti. 5 müsabakada ise kazanan taraf çıkmadı. Sarı-kırmızılı ekinin 70 golüne, Konya 19 golle cevap verdi.

Galatasaray, Konya’ya en son 2003 yılında yenildi

Galatasaray, ligde Konyaspor’a 23 maçtır mağlup olmuyor. Sarı-kırmızılılar, Konya’ya karşı ligdeki son yenilgisini 13 Eylül 2003 tarihinde deplasmanda 1-0’lık skorla aldı. Geride kalan 23 karşılaşmada Aslan, 19 kez galip gelirken, 4 kez de berabere kaldı.

Konya’ya evinde hiç kaybetmedi

Galatasaray ile Konyaspor arasında İstanbul’da oynanan maçlarda sarı-kırmızılılar, rakibine 3 puan şansı tanımadı. İki takım arasında İstanbul’da yapılan 17 Süper Lig müsabakasından 15’ini sarı-kırmızılılar kazandı. 2 maçta da berabere bitti.

Aslan evinde 25 maçtır mağlup olmuyor

Galatasaray’ın Türk Telekom Stadyumu’nda bileği bükülmüyor. Sarı-kırmızılılar, ligde evindeki son mağlubiyetini 2016-2017 sezonunda 6 Mayıs 2017’de Kasımpaşa’ya karşı 3-1 mağlup olmuştu. Aslan bu maçtan sonra oynadığı 25 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Cimbom 25 müsabakada 22 kez galip gelirken, 3 kez de rakipleri ile yenişemedi.

Sakat ve cezalılar

Galatasaray’da cezalı futbolcuların yanında sakatlıkları bulunan futbolcular da bir hayli fazla yer alıyor. Sakatlıkları bulunan Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Ozan Kabak ve Yuto Nagatomo, son yapılan antrenmanın bir bölümünde takımla çalıştı. Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba’nın ise sakatlıkları devam ederken, Badou Ndiaye, Garry Rodrigues ve Ryan Donk cezalı. Aynı zamanda Teknik Direktör Fatih Terim ile yardımcı antrenör Hasan Şaş’ın da cezaları devam ediyor.

Sakatlığını atlatan Fernando, Konyaspor maçında sarı kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek ve Beşiktaş derbisinde takımını yalnız bırakacak.

Kaynak: İHA