Milli Atletlerin Hedefi Hollanda'da Şampiyonluk

Avrupa Kros Şampiyonası, 9 Aralık tarihinde Hollanda'nın ev sahipliğinde organize edilecek Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar: 'Amacımız, 2 yıl önce elde ettiğimiz şampiyonluğun devamını getirebilmek' 'Kendi yetiştirdiğimiz sporcularla ön planda yer alabilmek için, özellikle genç kızlar ve genç erkeklerde kürsüde bulunma amacındayız' 'Gerçekten ülkemizde atletizme bakış açısı çok üst düzeyde. Biz de bu seviyeyi korumak istiyoruz'

BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Hollanda'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Kros Şampiyonası'na çok iyi bir kamp süreciyle hazırlandıklarını belirterek, "Amacımız, 2 yıl önce elde ettiğimiz şampiyonluğun devamını getirebilmek." dedi.

Çintimar, Tilburg kentinde 9 Aralık Pazar günü organize edilecek Avrupa Kros Şampiyonası'nda mücadele edecek milli sporcuların hazırlık süreci ve hedefleriyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Avrupa Kros Şampiyonası'nda 6 takımla yer alacaklarını vurgulayan Çintimar, "Bu 6 takım 25 sporcudan oluşacak. 18 yıl boyunca şampiyon olan İngiltere'yi 2 yıl önce geçerek zirveye ulaşmıştık. Geçen yıl ise İngiltere'ye 2 puanla geçilerek ikinci sırada yer almıştık. Amacımız, 2 yıl önce elde ettiğimiz şampiyonluğun devamını getirebilmek." ifadelerini kullandı.

Çintimar, milli sporcuların şampiyona hazırlıklarını büyük bir azimle sürdürdüğüne dikkati çekerek, "Yıldız ve genç sporcularımız, hazırlıklarını Kenya'da yaptıkları kampla sürdürüyor. Kenya'da doğal ortamda ve yüksek rakımda kampımızı gerçekleştiriyoruz. Kenya'da dünyanın ve Avrupa'nın birçok başarılı sporcusunun kamp yaptığı yerdeyiz. Sporcularımızın bir bölümü Kütahya'da, bir diğer bölümü de Antalya'da kamp yaparak hazırlıklarına devam ediyor. 7 Aralık tarihinde İstanbul'da buluşacağız ve hep beraber Hollanda'ya hareket edeceğiz." diye konuştu.

- "Hem ferdi hem de takım olarak hedefi yakalamak istiyoruz"

Avrupa Kros Şampiyonası'nda madalya mücadelesi verecek sporcuların ilk 3 ülke arasında yer almasının önemli olduğunun altını çizen Fatih Çintimar, bunu başarmaları durumunda gelecek nesillerin gelişimine de katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Avrupa Kros Şampiyonası'nda geçen sene 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 7 madalya kazandıklarını hatırlatan Çintimar, şöyle devam etti:

"Mevcut yerimizi koruyarak, daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz sporcularla ön planda yer alabilmek için, özellikle genç kızlar ve genç erkeklerde kürsüde bulunma amacındayız. Hem ferdi hem de takım olarak hedefi yakalamak istiyoruz. Milli sporcularımızın bunu başaracak kapasitede olduğunu biliyoruz. Herhangi bir aksilik ve sakatlık yaşamadan şampiyonadan başarıyla ayrılmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Çintimar, "Gerçekten ülkemizde atletizme bakış açısı çok üst düzeyde. Biz de bu seviyeyi korumak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA