Bakan Kasapoğlu, Down Sendromlu Futsalcılarla Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 1215 Kasım'da İtalya'da düzenlenecek Down Sendromlular Avrupa Futsal Şampiyonası'nda mücadele edecek Türk Milli Takımı'nı kabul etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İtalya'da düzenlenecek Down Sendromlular Avrupa Futsal Şampiyonası'nda mücadele edecek Türk Milli Takımı ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre ay-yıldızlı takımı Gençlik ve Spor Bakanlığının merkezinde kabul eden Kasapoğlu, milli sporcularla bir süre sohbet etti.

İlk defa dokuz ay önce oluşturulan Down Sendromlular Futsal Milli Takımı ile bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Kasapoğlu, millilerin 12-15 Kasım'da gerçekleştirilecek şampiyonada başarılı olacağına dair inancını kaydetti.

Şampiyonanın milli takım için önemli bir başlangıç olduğuna değinen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ay-yıldızlı ekibe hitaben, "İtalya'da düzenlenecek olan Down Sendromlular Avrupa Futsal Şampiyonası'nda mücadele edeceksiniz. Bu uluslararası ilk turnuvanız olacak. Bu sizler için önemli başlangıç. Ülkemizin, birer elçisi, birer kahramanı olarak, bayrağımızı orada temsil edeceksiniz. Sizlere başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Down Sendromlular Futsal Milli Takımı'nın şampiyonadan kupayla döneceğine inandığını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Sizleri desteklemek adına ne gerekiyorsa her zaman olduğu gibi yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin tüm imkanlarını sizler için seferber edeceğiz. Şampiyonadan sonra tekrar kupayla sizleri burada bekliyorum." şeklinde görüş belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu'na üzerinde futbolcuların imzalarının olduğu milli takım forması ile futbol topu hediye edildi. Bakan Kasapoğlu da formaya imza atarak Down Sendromlular Futsal Milli Takımı oyuncularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA