Milli Boksör Sema'nın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Hobi olarak başladığı boksta 7 Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra 4 Avrupa ikinciliği ve bir dünya üçüncülüğü kazanan Sema Çalışkan, şimdi de Dünya Boks Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor Milli boksör Sema Çalışkan: 'Dünya şampiyonu olarak ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsil etmek, ailemi bir kez daha gururlandırmak istiyorum'.

BİLAL KAHYAOĞLU - Bugüne kadar 7 Türkiye şampiyonluğu ile 4 Avrupa ikinciliği ve bir de dünya üçüncülüğü elde eden Sema Çalışkan, Dünya Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak istiyor.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi'ndeki çalışmalarını tamamlayan 22 yaşındaki Sema Çalışkan, Hindistan'da 15-24 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor.

Boksa hobi olarak başlayıp milli takıma kadar yükselen Sema'nın kariyerinde 7 Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra 4 Avrupa ikinciliği ve bir dünya üçüncülüğü bulunuyor.

Milli boksör Sema Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. sınıfta öğrenim gördüğünü söyledi.

Boksa 7 yıl önce başladığını anlatan Sema, daha önce ise futbol oynadığını belirtti.

Annesinin futbol oynamasını ve boks yapmasını istemediğini dile getiren Sema, "Babam ise beni çok destekledi. Futbolu bıraktıktan sonra boksa yöneldim. Onu da ailemden gizli yaptım. Okuldan çıktığımda antrenörümle görüşmeye gittim. Boks yapmak istediğimi söyledim. Başta hobi olarak yaptım. Annem hiç istemiyordu boks yapmamı ama şimdi çok destekliyor." dedi.

Avrupa şampiyonalarında pek çok kez finale çıktığını ama altın madalya kazanamadığını anlatan milli boksör, "Antrenörlerimiz bizi çok iyi çalıştırdı. Dünya şampiyonu olarak ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsil etmek, ailemi bir kez daha gururlandırmak istiyorum. Ailemden gizli gizli yaptığım boksta şimdiki hedefim dünya şampiyonluğu." ifadelerini kullandı.

Sema Çalışkan, spor hayatının ardından öğretmen olup tecrübelerini gençlere aktarmak, öğrencileri spora teşvik etmek istediğini kaydetti.

Kaynak: AA