'Artık Çıta Uluslararası Başarı Olmalı'

Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayyıdan: 'Şampiyonluklarımızın sırrı, çocuklarımızın çok çalışkan olması ve teknik direktörümüz Hasan Yıldırım'ın uluslararası seviyedeki antrenman metotları' 'ABD ve Asya ülkeleriyle daha fazla müsabaka yapma şansı bulursak, bu branşta dünyada daha fazla söz sahibi ülke konumunda olabiliriz' 'Fizik gücüyle oynayanlar, görme engelliler futbolunda tekniğin önüne geçiyor'.

BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Sesi Görenler Futbol Ligi'nde üst üste 6. kez şampiyonluk sevinci yaşayan Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayyıdan, "Artık çıta uluslararası başarı olmalı." dedi.

Sayyıdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engelli futbolunun Türkiye'de geldiği nokta, uluslararası hedefler ve gelecek planlarıyla ilgili konuştu.

Türkiye'de Sesi Görenler Futbol Ligi'nin 2013 yılında kurulduğunu hatırlatan Sayyıdan, "Lig kurulduğundan beri biz şampiyon oluyoruz. Bu sene üst üste 6. şampiyonluğumuza ulaştık. Şampiyonluklarımızın sırrı, çocuklarımızın çok çalışkan olması ve teknik direktörümüz Hasan Yıldırım'ın uluslararası seviyedeki antrenman metotları." ifadelerini kullandı.

Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübünün Türkiye'deki ilk görme engelliler futbol sahasına sahip takım olduğunun altını çizen Sayyıdan, "Başarıda bunun da çok önemli bir faktör olduğuna inanıyorum. Ülkemizde bu branşın ekol kulübü haline geldik. Milli takıma çağırılan 10 futbolcunun bazen altısı bazen de yedisi bizim kulübümüzden çıkıyor. Bu başarılı performansı sürdürmek istiyoruz." diye konuştu.

- "Fizik gücü tekniği yeniyor"

Sayyıdan, Türk takımlarının özellikle ABD ve Asya ülkelerinin takımlarıyla maç yapılmasını sağlayacak yapının oluşturulması gerektiğinin söyledi.

Türkiye'de görme engelli futbolunun çok üst düzeye geldiğine dikkati çeken Sayyıdan, şöyle devam etti:

"ABD ve Asya ülkeleriyle daha fazla müsabaka yapma şansı bulursak, bu branşta dünyada daha fazla söz sahibi ülke konumunda olabiliriz. Şu anda Avrupa'da ilk 3 takım arasında gösteriliyoruz. İkili kamplar veya turnuvalarla, çok daha iddialı bir konuma geliriz."

Yusuf Sayyıdan, ABD ve Asya ülkelerinin görme engelliler futbolunu fizik gücüyle oynadığını dile getirerek, "Biz, görme engelliler futbolunu teknik olarak oynuyoruz. Onlar ise fizik gücüne dayalı. Fizik gücüyle oynayanlar, görme engelliler futbolunda tekniğin önüne geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

- İkili kamp planları

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü olarak Arjantin ve Brezilya takımlarıyla ikili kamplar konusunda görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Sayyıdan, bu yapının hayata geçmesi halinde milli takımın da bundan fayda göreceğine olan inancını dile getirdi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ile Japonya'nın Honjo Belediyesi arasında kamp protokolü imzalandığını hatırlatan Sayyıdan, şunları söyledi:

"Artık çıta uluslararası başarı olmalı. Bunun yolu da diğer ülkelerle daha çok maç yapmaktan geçiyor diye düşünüyorum. Uluslararası tecrübe bizi birkaç adım daha ileri taşıyacaktır. İkili kampların sporculara fayda sağladığını diğer branşlarda da görüyoruz. Bu yapının bizim branşımıza da getirilmesi lazım. Bu noktada hemen hemen herkesin aynı açıdan bakması da önemli."

- "En önemli konumuz altyapı"

Yusuf Sayyıdan, görme engelliler futbolunda üst seviyeye geldiklerini, devamlılık konusunda altyapının büyük önem taşıdığını bildirdi.

Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübünde forma giyen futbolcuların gelecek 5 yıl daha başarılı olacak kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Sayyıdan, şunları kaydetti:

"Sadece bugünleri düşünmüyoruz, yarına neler bırakabiliriz bunun peşindeyiz. Türkiye genelinde sporcu taramasına başlıyoruz. 12-15 yaş arası görme engeli bulunan çocuklarımıza ulaşma gayretindeyiz. Teknik direktörümüz Hasan Yıldırım, tüm ülkeyi gezerek sporcuları bire bir görmek istiyor. Belirlenen yetenekli çocuklarımızı da lisanslı sporcu konumuna getirmeyi hedefliyoruz. En önemli konumuz altyapı."

Kaynak: AA