Futbolculardan 'Küfür Etme, Futbolu Kirletme' Projesine Destek

Yılport Samsunsporlu futbolcular, 'Küfür etme' ve 'Futbolu kirletme' pankartları ile kamera karşısına geçerek, kulüplerinin futbol sahalarında küfrün son bulması için başlattığı kampanyaya destek verdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yılport Samsunsporlu futbolcular, kulüplerince başlatılan "Küfür Etme, Futbolu Kirletme" projesine destek oldu.

Samsunspor Kulübü'nün başlattığı "Küfür Etme, Futbolu Kirletme" projesine futbolcular da destek verdi.

Kulüp tesislerindeki stüdyoda ellerinde taşıdıkları "Küfür etme" ve "Futbolu kirletme" pankartlarıyla kamera karşısına geçen kırmızı-beyazlı futbolcular, özellikle iç saha maçlarında taraftarın rakip takımın oyuncuları ve teknik yönetimine saygı göstermesi, küfür etmemesini istedi.

Çekilen görüntüler, kulübün sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Yılport Samsunspor'un kalecisi Ahmet Altın, AA muhabirine, futbolcular olarak tribünde ve sahada küfür ile çirkin tezahürata karşı olduklarını vurguladı.

Futbolun bir şenlik olduğunu, oyuncular olarak sahaya çıktıklarında zevk aldıklarına işaret eden Ahmet, "Biz sahada zevk alarak futbol oynuyoruz. Tribünlere gelen taraftarlarımızın da bizim gibi zevk almasını sağlayama çalışıyoruz. Küfrün hayatın hiçbir yerinde kullanılmamasını istiyoruz. Stadyumlarımızı temiz bir alan haline getirmemiz lazım. Eşi ve çocuklarıyla maça gelen taraftarlarımız var. Bunlara örnek olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Ahmet, maçlarda rakip takım oyuncularına saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Kulübün Basın Sözcüsü Suat Çalık da futbolu küfürden arındırmak istediklerine işaret ederek, "Futbol, bir şölendir. Kulüp olarak rakip takımın yedek kulübesinin arkasındaki tribünleri boşalttık. Çünkü burada rakip oyunculara ve teknik adamlara karşı kötü hareketler ve tezahüratlar yapılıyordu. Rakibimizi küfür ve hakaretlerle stres altına sokup rencide etmek değil, sahada üstün gelen bir futbol oynayarak yenmek istiyoruz. Bunun için tüm rakip takımlara karşı saygı içine girdik." değerlendirmesinde bulundu.

Amaçlarının "Temiz futbol" olduğuna dikkati çeken Çalık, "Küfür etme, futbolu kirletme" kampanyası başlatarak futbolun şölen olduğunu, insanların küfürsüz de tezahürat yapabileceğini göstermek istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA