Yeşilay'dan Futbolculara Yağmurluk Hediyesi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi üyeleri Çarşı Spor oyuncularına yağmurluk hediye etti.

Yeşilay Edirne Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilay Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, futbocularla bir araya geldiğinde yaptığı açıklamada, Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadele çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Yeşilay'ın tüm Türkiye'de faaliyetler gerçekleştirdiğini aktaran Bilgiç, şunları kaydetti:

"Edirne Yeşilay Şubesi olarak, ilimiz genelinde bağımlılıklar ile mücadele kapsamında eğitimler, stant çalışmaları, farkındalık etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz. İlimizde amatör futbol alanında faaliyet gösteren Çarşı Spor yönetiminden gelen teklifler ile kulübün lisanslı oyuncularına antrenmanlarda ve maç öncesinde giymeleri için Yeşilay amblemli yağmurluklarımızı hediye ettik. Sporcu çocuklarımız, bağımlılıklardan uzak durarak haftanın 4 günü idman yapıyor, spor ile kötü alışkanlıklardan da uzak duruyorlar. Sporcularımızdan gelen istek ile birlikte Çarşı Spor Kulübü Lokalinde sporcu çocuklarımız ile buluşmalar gerçekleştirip bağımlılıklar ile mücadele kapsamında çeşitli eğitimler de düzenleyeceğiz.

Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Maalesef tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığı bireyleri, aileleri, toplumları çok ciddi bir şekilde tehdit ediyor. İstikbal vadeden gençler, uyuşturucuya müptela olup, hem çevreye, hem kendilerine zarar veriyor. Hatta hayatlarını kaybediyorlar. Biz Yeşilay olarak bağımlılıklar konusunda bilinçlendirme çalışmaları yaparak sağlıklı ve huzurlu bir toplum oluşmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu hususta bize destek olan başta yerel basınımıza ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ayrıca teşekkür ediyorum."

Edirne Çarşı Spor Başkanı Metin Mercan da sporculara ve kulübe destek olan Yeşilay'a teşekkür etti.

Kaynak: AA