Gaziantepspor'da Hedef Silinen Puanların İptali

TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Gaziantepspor'un Kulüp Başkanı Hasan Şahin, kulübe gelen ilk eksi 6 puanlık cezanın kalkacağını söyledi.

Şahin, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, bu sezon tüm olumsuzluklara rağmen başarıyı kovaladığını dile getirdi.

Gelinen noktaya kimsenin desteği olmadan ulaştıklarını ifade eden Şahin, sahipsiz olmasalar daha iyi seviyeye de ulaşabileceklerine inandığını kaydetti.

Sezona çok iyi başladıklarını aktaran Şahin, "Sahada 3 puan alana kadar çok emek veriyoruz. Ama bir bakıyoruz ki, masada 6 puanımız silinmiş. Bugün baktığımızda borcu olmayan kulüp yok. Eğer kulübün iç yapısına bakarsak, şu an futbolcularının veya işçilerinin içeride alacağı olmayan belki de tek kulübüz. 3 büyük kulüpler de dahil milyonlarca borcu var." dedi.

Normal şartlarda puan cezası verilecekse önceden kulübe bilgi verilmesi gerektiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Eski futbolcumuzun İsrail'deki sorununu çözmek için İsrail'e gidecektik. Ama bize haberimiz olmadan eksi 6 puan cezası getirildi. Daha önce verilen eksi 6 puan kesinlikle kalkacak. O konuyla ilgili görüşmelerimiz tamam ve Brezilya'dan bir evrak gelecek, onu bekliyoruz. Diğer eksi 6 puanla ilgili de dün İsrail ile görüşmeler yaptık, yarın bu ülkeye gidip ondan da inşallah olumlu sonuç alacağız. Kulüp lisansıyla ilgili -3 puanımız duruyor. Bütün kulüplerin vergi borcu var. Biz sadece yapılandırma yapılmadığı için ceza almamışız. Onunla ilgili de görüşeceğiz ama sonuç ne olur bilmiyoruz."

- Federasyona tepki

Kulübün önceki sezonlarda kavga, yolsuzluk gibi olumsuzluklarla anıldığını belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Önceki yönetimler döneminde Gaziantepspor'a TFF tarafından alt yapısı için 4 milyon lira ödenek verilmiş. Federasyon tarihinde böyle bir destek yok. Ama bu ödeme yapılırken 'Bazı kriterleri yerine getirirseniz, bu 4 milyonu hibe edeceğiz' denmiş. 'Ama yerine getiremezseniz 2 milyon 750 bin lira da ceza ve faiz alırız' diye de eklenmiş. İmza atan yönetim de bunu onaylamış. Bu ödeme yapılırken veya ceza verilirken bir art niyet olduğunu düşünüyoruz. Amaç da Gaziantepspor'un bitmesidir. Bu işin içerisinde de federasyonun parmağı var. Şu an federasyonun bize 1 lira bile katkısı olmamıştır. O yüzden federasyondan beklentimiz şu, bizi yaşatmak için bazı destekler vermeli. Çünkü Gaziantepspor adını altın harflerle Türk futbol tarihine yazdırmıştır."

Federasyondan 5,5 milyon lira alacaklarının olduğunu ifade eden Şahin, "Federasyon bize bu parayı inanmıyorsa, yurt içi ve yurt dışındaki borçlarımızı ödemeye vermesi gerekir. Eğer bunu yaparsa yine biz kulübü kurtarırız. Bunu yapsalar eksi puan cezası da almayız." diye konuştu.

Şahin, ilerleyen haftalarda Gaziantep Kalyon Stadyumunu kullanamayacakları yönünde bazı duyumlar aldıklarını ancak her ne olursa olsun stadyumu kullanmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA