Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Çorum Belediyesi tarafından kentteki 54 amatör spor kulübüne 200 bin lira değerinde malzeme yardımı yapıldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Çorum'u bir spor kenti haline getirmek için tesis ve altyapı çalışmalarına yoğunluk verdiklerini, bunun yanı sıra amatör spor kulüplerine yardım etmeyi de ihmal etmediklerini söyledi.

Çorum'da 54 amatör spor kulübünün 20 farklı branşta sporcu yetiştirdiğini anlatan Gül, "Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bütün kulüplerimize malzeme yardımı yapıyoruz. Şehrimizde faal olan, 54 spor kulübümüzde 4 bine yakın aktif spor yapan evladımız var. İlgi ve yetenekleri istikametinde spor yapan evlatlarımıza 5 bin 88 adet malzeme teslim ettik." dedi.

Gönüllü olarak yapılan, ailelerin evlatlarını güvenerek emanet ettiği amatör spor kulüplerinin desteklemesi gerektiğine inandığının altını çizen Gül, şunları kaydetti:

"Belediye olarak amatör sporcularımızı, amatör spor kulüplerimizi önemsiyoruz. Amatör spor kulüplerimiz özellikle okul çağındaki gençlerimize doğrudan hitap ediyor. Gençlerimizin profesyonel spora adım atmalarının temelini amatör kulüplerimiz oluşturuyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yönlendirmek, sporu sevdirmek, gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı korumak, onların ruh ve beden sağlığını korumak ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmenin yolu spordan geçiyor. Yine evlatlarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması, ahlaki değerleri, milli ve manevi değerleri sahiplenmesinin yolu yine spordan geçiyor."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de malzeme yardımını 8-14 Ekim tarihlerinin Amatör Spor Kulüpleri Haftasına denk getirdiklerini belirterek, amatör sporculara başarı diledi.

Törende, Gül ve beraberindekiler eşofman takımı, dizlik, raket, top, antrenman tişörtü, yüzme paleti, masa tenisi masası, spor ayakkabı gibi 96 farklı çeşit malzemeyi kulüp temsilcilerine teslim etti.

Kaynak: AA