Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Viranşehir Belediyesi gençleri spora teşvik etmek amacıyla başlattığı spor kursları devam ediyor.

Belediye Başkan Vekili Ömer Dereci, yaptığı açıklama gençlerin kötü alışkanlardan korumak için çeşitli çalışmalar yürütüklerini anımsattı.

Kurslara ilginin yoğun olduğunu belirten Dereci, " Spor kurslarımıza herkesi davet ediyorum. Unutmayalım ki sağlığın temelinde spor yatmaktadır. Ücretsiz gerçekleştirdiğimiz spor kurslarımızda futboldan, basketbola, kort tenisi, voleybol ve badmintona kadar 5 branşta eğitim veriliyor. Bu fırsattan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız belediye spor kompleksine gelerek ücretsiz kayıt yapabilirler." ifadelerini kullandı.

-Siverek'te esnaf denetimi

Siverek Belediyesi Zabıta ekipleri, gıda ürünleri satan iş yerlerine yönelik denetim yaptı.

Zabıta ekiplerince denetimi yapılan market ve bakkallarda ürünlerin son kullanım tarihleri, ürün ambalajları, etiketleri ve ürünlerin genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

İş yerlerinin terazilerini de kontrol eden ekipler, hileli olduğu belirlenen 5 esnafın terazisine el koyarak cezai işlem uyguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, yaptığı açıklamada vatandaşın gönül rahatlığıyla alışveriş yapmaları için denetimlerin sıklaştırıldığını belirtti.

Ürünlerin uygun fiyata satılıp satılmadığı konusunda da denetim yaptıklarını ifade eden Baydilli, çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA