Türkiye Trial Şampiyonası 5. Ayak Yarışlarına Doğru

Yarışlar, 1314 Ekim tarihlerinde Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'nde koşulacak DOSOD Başkanı İsmail Aydın: 'Güzel bir etkinlik olacak. Hazırlıklarımız devam ediyor'

Türkiye Trial Şampiyonası'nın 5. ayak yarışları, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile Düzce Otomobil Sporları ve Offroad Derneği (DOSOD) iş birliğiyle 13-14 Ekim tarihlerinde Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'nde koşulacak.

DOSOD Başkanı İsmail Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, heyecanlı bir yarışın son hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Otomobil sporları için önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Aydın, "Bir ulusal yarışı Düzce'ye getirmenin heyecanını yaşıyoruz. Türkiye Trial Şampiyonası'nın son ayağı Düzce'de koşulacak. Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'nde güzel bir etkinlik olacak. Hazırlıklarımız devam ediyor. Son aşama olarak etapla ilgili çalışmalarımız var. Tüm halkımızı yarışlara davet ediyoruz." diye konuştu.

- Özkurt: "Kıyasıya bir mücadele bekliyoruz"

Yarışma direktörü Gürbüz Özkurt, off-road severlerin güzel bir hafta sonu geçirmesi için emek harcadıklarını belirtti.

Özkurt, eğlenceli bir parkur hazırlamak istediklerini dile getirerek, "Engel etabı 900 metreden oluşuyor ve 10 kapıdan ibaret. Şu an için kayıt yaptıran 6 ekibimiz var ve bir ekip daha bekliyoruz. Yarışta iki araç aynı anda start alıp birbirlerine yardım ederek 40 dakika içinde parkurdan çıkacak." ifadelerini kullandı.

Yarışın, Türkiye Trial Şampiyonası'nın son ayağı olduğunu aktaran Özkurt, "Bu yıl trial yarışları 5 ayağa düşürüldü. Şu an kategoride bulunan 3 ekibin puanları birbirine çok yakın. Bu yüzden kıyasıya bir mücadele bekliyoruz. Halkımızı bu mücadeleyi kaçırmamaları için yarış alanına davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA