Galatasaray deplasmanda kazandı

Lider Galatasaray, Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Antalyaspor'u deplasmanda 1-0 yendi.

Galatasaray deplasmanda kazandı
Deplasman fobisi olduğu yönünde ağır eleştirilere mağruz kalan Galatasaray, Bülent Korkmaz'ın Antalyaspor'uyla Antalya'da karşı karşıya geldi. Maç boyunca istediği pozisyonları üretmekte zorlanan sarı-kırmızılılar, aradığı golü bulmakta çok zorlandı.

Fatih Terim, son dakikalarda hava topu hakimiyetini düşünerek Maicon ve Donk'u forvet olarak kullandı.

DONK-MAİCON FORVET OYNADI

Mücadelenin 85. dakikasında Fatih Terim, üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yaptı ve Henry Onyekuru'nun yerine Ryan Donk'u sahaya sürdü.

87. dakikada Mariano'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Ryan Donk'un altıpas önünde yaptığı kafa vuruşunda, Ruud Boffin'in müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Galatasaray bu golle 1-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 18 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Antalyaspor ise 13 puanla 5. sırada kaldı.

Galatasaray deplasmanda kazandı

TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK


Teknik direktör Fatih Terim, Martin Linnes, Maicon Roque, Ryan Donk ve Yuto Nagatomo yerine Mariano Filho, Ozan Kabak, Ömer Bayram ile Badou Ndiaye'ye ilk 11'de şans verdi. Tecrübeli teknik adam, Antalyaspor müsabakasına Muslera, Mariano, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Ndiaye, Fernando Reges, Henry Onyekuru, Younes Belhanda, Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş ilk 11'ini çıkardı. Süper Lig'deki Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında sakatlanan ve ameliyat edilen Emre Akbaba ile sakatlıkları bulunan Eren Derdiyok ve Selçuk İnan Antalyaspor müsabakasının kadrosunda yer almadı.

Galatasaray deplasmanda kazandı

ANTALYASPOR'DA DEĞİŞİKLİK YOK

Antalyaspor Teknik direktör Bülent Korkmaz, 7. haftada deplasmanda 1-0 galip geldikleri MKE Ankaragücü karşılaşmasının ilk 11'inde değişiklik yapmadı. Korkmaz, Galatasaray karşılaşmasında Ruud Boffin, Diego Angelo, Maicon Marques, Doğukan Sinik, Yekta Kurtuluş, Chico, Aly Cissokho, Ondrej Celustka, Nazım Sangare, Souleymane Doukara ve Hakan Özmert ilk 11'ini sahaya sürdü. Kırmızı-beyazlı ekipte sakatlıkları dolayısıyla Charles, Abdelaziz Barrada, Mevlüt Erdinç ve William Vainqueur kadroda yer almadı. Galatasaray taraftarları, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Antalyaspor tribünlerinde boşluklar dikkati çekti.

.