Galatasaray'da Tekerlekli Sandalye Basketbolu Açıklaması

Sarıkırmızılı kulübün açıklamasından: 'Tekerlekli sandalye basketbol takımımızın genç oyuncuları kulüp bünyesinde yetiştirerek Türk sporuna armağan etmesi öncelikli hedeflerden biri olarak belirlenmiştir' 'Hazırlık ve yeniden yapılanma evresinde, uluslararası turnuvalara 20182019 sezonunda katılmama bir seçenek olarak gündeme gelmişse de, IWBF nezdindeki muhataplarımızla konu halen istişare edilmektedir'.

Galatasaray Kulübü, tekerlekli sandalye basketbol takımının uluslararası turnuvalara katılmamasının gündeme geldiğini ve konunun Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) ile istişare edildiğini duyurdu.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, tekerlekli sandalye takımının başantrenör Sedat İncesu liderliğinde yeniden yapılandırıldığı belirtildi.

Amatör branşlarda gerçekçi bütçe için bir dizi karar alındığı aktarılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Galatasaray Spor Kulübü bünyesindeki tüm amatör branşlar gelir-gider dengesi ve bütçe disiplini açısından detaylı olarak incelenmiş ve yıllardır ertelenen gerçekçi bütçe uygulamaları için bir dizi karar alınmıştır. Tekerlekli sandalye basketbol takımımızın ise hocamız Sayın Sedat İncesu liderliğinde yeniden yapılanması ve genç oyuncuları kulüp bünyesinde yetiştirerek Türk sporuna armağan etmesi öncelikli hedeflerden biri olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda İstanbul’dan başlayarak ülke geneline yaygınlaşmasını umduğumuz paralimpik sporun gelişimine dair hamlede yer alınması planlanmakta ve üstleneceğimiz inisiyatifle ilgili kişi ve kurumlarla görüşmeler yapılmaktadır."

Açıklamada, basında yer alan bazı haberlerin eksik bilgiye dayandığının vurgulanarak, şunları kaydedildi:

"Bahsedilen hazırlık ve yeniden yapılanma evresinde, uluslararası turnuvalara 2018-2019 sezonunda katılmama bir seçenek olarak gündeme gelmişse de IWBF nezdindeki muhataplarımızla konu halen istişare edilmektedir. Bugün itibariyle çeşitli medya organlarında eksik bilgiye dayanan haberlerde zikredilen meblağlar doğru olmadığı gibi, alınacak kararların sebebi ya da sonucu olamayacağının bilinmesini isteriz. Camiamızın değerli mensuplarına saygıyla duyurulur."

Kaynak: AA