'Avatar Atakan'ın Türk Milletini Aşağılama Davası

Kamuoyunda 'Avatar Atakan’’ olarak tanınan Çağan Atakan Arslan'ın, bir videoda söyledikleri nedeniyle 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan yargılanmasına başlandı.

Kamuoyunda "Avatar Atakan" olarak tanınan Çağan Atakan Arslan, bir videodaki ifadeleri nedeniyle "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan hakim karşına çıktı.

Bakırköy 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuksuz sanık Çağan Atakan Arslan ile avukatı Ersin Köylü katıldı.

Mahkeme, sanık avukatının yaptığı davaya gizlilik getirilmesi yönündeki talebin reddine karar verdi.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan Çağan Atakan Arslan, milli sporcu olduğunu, 2011'de kick boks dalında Türkiye'ye ilk kez altın madalya kazandırdığını, 2016'da katıldığı Survivor isimli yarışmada da şampiyon olduğunu söyledi.

Hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Arslan, şöyle devam etti:

"Böyle bir suçlama ile burada olmaktan son derece utanç duyuyorum. Olay günü arkadaşım Murat, bana rakiplerimizle ilgili sorular soruyor ve çekim yapıyordu. Maçtan önce yapılan bir çekimdi. Ona esprili cevaplar veriyordum. Kulağımda da kulaklık vardı ve müzik dinliyordum. O esnada kulaklıktan müzik dinlediğim için arkadaşımın 'Türk halkına' dediğini duymadım. Rakiplerimizden bahsettiğini zannederek argo bir sözcük kullanarak cevap verdim. Bu video 3-4 yıl önce çekilmiş. Beni yıpratmak adına basına verilmiştir. Kim vermiş bilmiyorum ama bu konuda suç duyurusunda bulundum. Ben milli sporcuyum. Türk milletini aşağılama suçunu işlemedim."

Avukat Ersin Köylü de müvekkilinin suç işleme ve Türk milletine yönelik bir kastının olmadığını, videonun müvekkilinin rızası dışında yayınlandığını ve hukuki delil olamayacağını söyledi.

Mahkeme, suça konu videoyu çeken Murat Ismık'ın tanık olarak dinlenilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Çağan Atakan Arslan'ın 21 Haziran 2016'da bir televizyon kanalında yayınlanan programda, daha önce çekilen videoda "Murat" isimli bir kişiyle yaptığı röportajın yayınlandığı anlatılıyor.

Murat isimli kişinin, "Türk halkına başka söyleyeceğiniz bir şey var mı?" sorusuna sanık Arslan'ın cevaben söylediklerinin, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama" kapsamında değerlendirildiği vurgulanan iddianamede, Adalet Bakanlığı'nın verdiği izin üzerine soruşturma başlatıldığı kaydediliyor.

İddianamede, sanık Çağan Atakan Arslan'ın Türk Ceza Kanunu'nun "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçunu düzenleyen 301. maddesi uyarınca 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA