Amatör Spor Haftası

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen Amatör Spor Haftası, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde kutlanacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ilde çeşitli spor etkinlikleri düzenleneceği bildirildi.

8-14 Ekim 2018 tarihleri arasından kutlanacak haftada, her yaştan insanın spor yapması, düzenli fiziksel aktiviteler oluşturulmasını özendirmek, spora yeni bireyler kazandırılması için farkındalık oluşturmanın amaçlandığına yer verilen açıklamada, "Atletizm, jimnastik, yüzme, masa tenisi, judo, voleybol, basketbol, badminton, güreş, HİS (futbol) branşlarında turnuvalar gerçekleştirilecek. 8 Ekim Pazartesi günü saat 09.00'da Ağrı Belediyesi (Eski Devlet Hastanesi) önünden 2500 kişilik Spor Salonu'na kadar sürecek kortej yürüyüşüyle başlayacak." denildi.

Salonda sporcuların gösterilerini sunacağı aktarılan açıklamada, hafta boyunca yapılan turnuva ve yarışlarda başarılı olan takım ve sporculara madalyalarının verileceği ifade edildi.

Etkinliklerin 14 Ekim Pazar gününe kadar süreceği ve ödül töreni ile son bulacağı kaydedildi.

Kaynak: AA