Milli Sporcu Gazoz, Genç Sporcularla Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Şampiyonların İzinde" Projesi kapsamında, okçuluk dünya şampiyonu, milli sporcu Mete Gazoz genç sporcularla buluştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Antalya Spor Salonunda gerçekleştirilen programa, milli sporcu Mete Gazoz, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve sporcular katıldı.

Hayatı ve başarıları hakkında bilgi veren Gazoz, küçük yaşlardan beri okçuluk eğitimi aldığını, ilk defa Bakü'de düzenlenen Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi temsil ettiğini ve en son olarak Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası dördüncü ayak yarışlarında erkekler klasik yay finalinde dünya şampiyonu olduğunu belirtti.

Projenin amacına değinen Hacıcaferoğlu da sporcuların başarı öykülerinin yanında, geleceğin yıldız adaylarına ve antrenörlere, dopingden arındırılmış ve centilmenlik ilkelerine bağlı temiz sporun önemi, bağımlılığın hayata ve sağlığa olumsuz etkileri konularında genç sporculara farkındalık eğitimleri verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA