'Kafkas'ın Demir Yumrukları' Destek Bekliyor

Antalya'da 1418 Kasım'da düzenlenecek 'Uluslararası EMF Antalya Açık Kupası'na katılacak olan Kars Kafkas Spor Kulübü sporcuları imkanlarıyla hazırlıklarını sürdürüyor Kars Kafkas Spor Kulübü Başkanı Muaytahai Milli Takım sporcusu Fırat Daşdemir: 'Ciddi bir emek sarf ediyoruz, geç saatlere kadar antrenman yapıyoruz, soğuk havada dışarıda koşuyoruz. 30 ülkenin katılacağı Avrupa kupası var, bu kupada iddialıyız'

Antalya'da düzenlenecek "Uluslararası EMF Antalya Açık Kupası"na katılacak Kars Kafkas Spor Kulübü sporcuları imkanlarıyla hazırlıklarını sürdürürken turnuvaya gidebilmek için destek bekliyor.

Kars Kafkas Spor Kulübü sporcuları 14-18 Kasım'da düzenlenecek Uluslararası EMF Antalya Açık Kupası hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle antrenmanlarını genelde salonda yapan sporcular, kısıtlı imkanlara rağmen Antalya'dan dereceyle dönebilmek için ter döküyor.

Kars Kafkas Spor Kulübü Başkanı ve Muaythai Milli Takım sporcusu Fırat Daşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 71 ve 75 kilolarda Türkiye birinciliği ve dereceleri olduğunu söyledi.

Kulübünü, muaythai sporunu Kars'a tanıtmak ve Türkiye'ye iyi sporcular yetiştirmek için kurduğunu ifade eden Daşdemir, "Burada belli kilolarda yetişen insanlar var ve bunların Türkiye'de başarıları, dereceleri var. Bu başarıları daha da arttırmak istiyoruz." dedi.

Daşdemir, destek olmadığı için geçen yıl düzenlenen Türkiye Şampiyonasına sporcularının katılamadığını belirterek, "Bir sponsorumuz ve desteğimiz yok. Türkiye'de aldığımız derecelerin devam etmesini istiyoruz. En azından bu sporun futbol olmadığını diğer branşlardan farklı olduğunun gözetilerek destek verilmesini istiyoruz. Avrupa kupasına hazırlanıyoruz. Ciddi bir ekibimiz var, bu ekipten 7 kişi Türkiye şampiyonasına hazırlandı ve benim dışında hiçbiri gidemedi. Kendim giderek birinciliğimi aldım." diye konuştu.

Turnuvadan başarılı şekilde döneceklerini vurgulayan Daşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kış memleketi olmasına rağmen bu çocukların verdiği emeklerin karşılığını görmek istiyoruz. Sporcuların milli takım sporcusu olarak yurt dışına çıkmalarını istiyoruz. Bu işle ilgilenen spora değer veren, sporun basketbol, futboldan olmadığını bilen herkesten destek olmalarını istiyoruz. Ciddi bir emek sarf ediyoruz, geç saatlere kadar antrenman yapıyoruz, soğuk havada dışarıda koşuyoruz. 30 ülkenin katılacağı Avrupa kupası var bu kupada iddialıyız, dereceler getireceğiz Kars'ı muaythai branşında orada göstereceğiz."

- "Hedefimiz Kars'ı, Türkiye'yi daha iyi seviyelere taşımak"

Sporculardan Muhammet Ali Kaya da turnuva öncesi hazırlık için ellerinden geleni yaptıklarını ve iddialı olduklarını ifade ederek, "Burada çalışırken Kars adına çalışıyoruz. Hedefimiz, Kars'ı, Türkiye'yi daha iyi seviyelere taşımak. Bayrağımızı ne kadar yüksek yerlerde dalgalandırırsak o kadar iyi. İklim şartları iyi değil, zor şartlar altında çalışıyoruz. Destek bekliyoruz, destek gelirse daha da azimle çalışacağız." diye konuştu.

Sporculardan Kerim Morkoç ise 2 yıldan beri muaythai sporunu yaptığını anımsatarak, "Geçen sene Türkiye şampiyonasına gidecektim ama destek olmadığı için gidemedim. Ama bu sene hedefim büyük Avrupa kupasında birinci olacağıma inanıyorum. Bu spora baş koyduk, destek olan olmayan herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA