Voleybolda Spor Toto Şampiyonlar Kupası Maçına Doğru

TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu: 'Heyecanlı, çekişmeli ve güzel bir maç olmasını temenni ediyoruz' VakıfBank Antrenörü Guidetti: 'Milli takımdan gelen oyuncular çok antrenman yapamadı. Yine de umuyorum ki çok keyifli bir maç izleyeceğiz' Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Motta: 'Her zamanki gibi elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışacağız. Eminim ki bunu da başarmanın yolunu bularak iyi bir maç izleteceğiz'

Voleybolda VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA arasında yarın oynanacak 2018 Spor Toto Kadınlar Şampiyonlar Kupası maçının basın toplantısı Ankara'da yapıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkent Salonu'nun basın toplantı odasında düzenlenen toplantıya, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu ve her iki ekibin antrenörleriyle takım kaptanları katıldı.

TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu, yarın Türkiye'nin iki önemli ve güzide kulübünün karşı karşıya geleceğini belirterek, "Heyecanlı, çekişmeli ve güzel bir maç olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Karşılaşmanın, kadınlar liginin bir anlamda açılış maçı olacağını aktaran Göksu, "Kadınlar liginin ülkemizde ne kadar yüksek seviyede oynandığını ve ne kadar çekişmeli olduğunu gösterecek bir maç olacak. Bu anlamda ligimiz dünyada ilk sırada. Bu iki güzide takımın maçını seyretmek çok keyifli olacak. Umarım sakatlıksız ve problemsiz bir maçla sezonu açmış oluruz. Kupa hak eden takımın olsun." diye konuştu.

Ankaralı voleybolseverleri karşılaşmaya davet eden Göksu, "Ligimiz dünya çapında bir lig. İki takım da çok özel oyunculara sahip. Bu oyuncuları tekrar seyretmenin herhangi bir derecelendirmesi yok. Her iki kulübe de böyle bir takım kurdukları için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti, çok önemli yıldızlara sahip iki takımın maçı olacağına dikkati çekerek, "Antrenman yapmak için çok fazla zamanımız olmadı. Milli takımdan gelen oyuncular çok antrenman yapamadı. Yine de umuyorum ki çok keyifli bir maç izleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

VakıfBank Takım Kaptanı Melis Gürkaynak, sezon açıldığı için takım olarak mutlu olduklarını dile getirerek, "Sabırsızlıkla yarınki maçı bekliyoruz. Türk oyuncular olarak biraz antrenman yaptık ama yabancılar 2-3 gün önce geldi. Birbirini tanıyan bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Yarın da güzel oynayarak sezona iyi bir başlangıç yapacağız." şeklinde görüş belirtti.

Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Marco Motta ise uzun bir sezonun ilk maçı olacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Hemen hemen 50 maç yapacağımız, 4-5 farklı kulvarda yarışacağımız sezon olacak. Her zamanki gibi elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışacağız. Eminim ki bunu da başarmanın yolunu bularak iyi bir maç izleteceğiz."

Eczacıbaşı Vitra Takım Kaptanı Jordan Larson, iki takıma da başarı dileğinde bulunarak, "Birlikte çalışmak için kısa bir zamanımız vardı. Eminim ki elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu.

Geçen sezon Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ve Kupa Voley'i kazanan VakıfBank ile Kupa Voley finalisti Eczacıbaşı VitrA arasında TVF Başkent Salonu'nda oynanacak Spor Toto Şampiyonlar Kupası, yarın saat 18.30'da başlayacak.

Kaynak: AA