Milli Tekvandocunun Hedefi Avrupa Şampiyonluğu

Kırklareli'nde 8 yaşında tanıştığı tekvandoda bu yıl Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçilen 14 yaşındaki Hande Nur Dalcalı, İspanya'da yapılacak Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Hande Nur Dalcalı: 'Avrupa şampiyonası için İspanya'ya gitmeye hak kazandım. Orada da başarılarımı devam ettireceğim. Olimpiyatlara ve dünya şampiyonasına katılmayı hedefliyorum'

UFUK ERTOP - Kırklareli'nde 8 yaşında başladığı tekvandoda bu yıl Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçilen Hande Nur Dalcalı, İspanya'da yapılacak Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda dereceye girmeyi hedefliyor.

Ankara'da 11-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda 33 kiloda birinci olan Hande Nur, İspanya'da da başarılı olmak istiyor.

Ergin Spor Kulübü sporcusu olan 14 yaşındaki tekvandocu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa şampiyonasına günde 3 saat ağır antrenman yaparak hazırlandığını, şu anda sadece İspanya'daki müsabakaları düşündüğünü söyledi.

Tekvando ile 8 yaşında tanıştığını ve bu sporu çok severek yaptığını ifade eden Hande Nur, milli takıma yükseldiği için çok mutlu olduğunu, amacının Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil etmek olduğunu kaydetti.

Milli sporcu, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiği birinciliğin gururunu yaşadığını vurgulayarak, ay-yıldızlı formayı uzun süre üzerinden çıkarmamak için daha çok çalışacağını aktardı.

Avrupa'da da Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandıracağına inandığını vurgulayan Hande Nur, ''2013 yılında bu spora başladım. Yıldızlarda bu sene Türkiye şampiyonasında birinci oldum. Milli takım seçmelerine gittim orada da başarılı oldum. Avrupa şampiyonası için İspanya'ya gitmeye hak kazandım. Orada da başarılarımı devam ettireceğim. İnşallah oradan olimpiyatlara ve dünya şampiyonasına katılmayı hedefliyorum. Bana her zaman destek olan hocalarım Savaş Ergin ve Gökhan Yeşil'e teşekkür ediyorum. İnşallah başarılarımı Avrupa’da da devam ettirip onları gururlandırmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

15 Kasım'da milli takım kampına gideceğini anımsatan genç tekvandocu, Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nın 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde yapılacağını sözlerine ekledi.

- Antrenör Yeşil: "Gurur duyuyoruz"

Antrenör Gökhan Yeşil de Hande Nur'un başarılı bir sporcu olduğunu söyledi.

Hande Nur'un tekvandoda da kısa sürede milli takıma seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu aktaran Yeşil, Avrupa şampiyonasına da büyük azim ve gayretle çalıştığını kaydetti.

Ay-yıldızlı forması giyecek Hande'nin Türkiye'yi ve Kırklareli'ni Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade eden Yeşil, şöyle konuştu:

''Sporcumuz bizleri milli takım seçmelerinde de en iyi şekilde temsil ederek milli takıma katıldı. İspanya'da yapılacak Avrupa şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Sporcumuzun başarısıyla gurur duyuyoruz. Bizleri, kulübümüzü, ilimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Bayrağımızı dalgalandıracağına inanıyoruz. İnşallah sporcumuz meşakkatli yolda 5 yıldır sürdürdüğü azim ve gayretle orada da başarılı olacak, bizlerin de gurur kaynağı olacaktır.''

Kaynak: AA