Kadın Off-Road Pilotu Korkut, İddiasını Sürdürdü

Türkiye OffRoad Şampiyonasında tek lisanslı kadın pilot olarak mücadele eden İlayda Hancı Korkut, 6. ayak yarışları sonunda iddiasını korudu İlayda Hancı Korkut: 'Kendi klasmanımızda ikinci durumdayız. Son ayak olan Sinop yarışı 1011 Kasım'da gerçekleşecek'

Türkiye Off-Road Şampiyonası'nda tek lisanslı kadın pilot İlayda Hancı Korkut, Karabük'te düzenlenen 6. ayak yarışlarında istediği sonucu alamasa da iddiasını korudu.

Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabük'te yapılan Türkiye Off-Road Şampiyonası 6. ayak yarışlarının zorlu geçtiğini belirtti.

Yarışta, özellikle ilk gün orman etabında yaşadıkları problemlerden ötürü istedikleri puanları alamadıklarını dile getiren Korkut, şunları kaydetti:

"Bugün aldığımız puanlar da yetmedi ama şampiyona 7 yarıştan oluşuyor. Karabük'te 6'ncısı tamamlandı. Kendi klasmanımızda ikinci durumdayız. Son yarış, Sinop yarışı 10-11 Kasım'da gerçekleşecek."

Korkut, şampiyonada tek kadın pilot olamasına ilişkin olarak ise kadınların da bu spora ilgi duyduğunu aktararak, "Her kadının yapabileceği bir spor. Erkeklerle eşit şartlarda yarışıyoruz. Sadece fiziksel güç olarak biraz zorluyor. Onun dışında spor yaparak kendilerini güçlendirerek, bu güçlüğü aşabilirler." dedi.

Kaynak: AA