Güreş Federasyonundan Hakem Tepkisi

Federasyon Başkanı Aydın:'Buse ve Emrah'a haksızlık yapan hakemler gerekli cezaları aldı. Rıza'nın maçını yöneten hakemlere de ceza verilecek'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Dünya Şampiyonası'nda milli sporcuların madalyalarının gasbedildiğini savundu.

Federasyondan yapılan açıklamada, Buse Tosun ve Emrah Kuş'a yapılan büyük haksızlıklara bir yenisinin Rıza Kayaalp'in maçında eklendiği ifade edildi.

Açıklamada Başkan Aydın'ın "Buse, Emrah şimdi de Rıza. Macaristan'da tam bir hakem skandalı yaşanıyor. Madalyalarımız resmen gasbediliyor. Yazıklar olsun." görüşüne yer verildi.

Aynı olayın tekrarlanmaması için Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileriyle sürekli konuştuğunu, onların da kendisinden özür dilediğini belirten Aydın, "Bizler gerekli girişimlerde bulunduk. Buse ve Emrah'a haksızlık yapan hakemler gerekli cezaları aldı. Rıza'ya da haksızlık yapıldığının farkındalar. Bu kararları verenlerin sonuna kadar takipçisi olacağım. Rıza'nın maçını yöneten hakemlere de ceza verilecek. Biz burada hiçbir sporcumuzun haksızlığa uğramasına asla izin veremeyiz. İnşallah bir daha bu tip olaylar yaşanmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda milli sporcu Rıza Kayaalp, ilk turda Estonya'dan Heiki Nabi'ye 2-1 yenilmişti.

Kaynak: AA