Bilecik Derbisinin Kazananı Bilecikspor Oldu

Bilecik 1. Amatör Lig 5’inci hafta müsabakasında kenttin iki takımı karşı karşıya gelirken, maçı Bilecikspor rahat kazandı.

Bilecik Edebali Stadında oynanan Bilecik 1. Amatör Lig 5’inci hafta müsabakasında Bilecikspor, 1299 Bilecik Kulübü’nün 4-0 yenerek, rakiplerine son iki haftada 10 gol attı. Maça iyi başlayan Bilecikspor maçın 15’inci dakikasında Tolga Burulday ile 1-0 öne geçti. Bu gol sonrası Bilecikspor geliştirdiği gol pozisyonlarını değerlendiremezken, ilk yarı Bilecikspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Maçın ikinci yarısına da istekli bir oyunla başlayan Bilecikspor Maçın 65’inci dakikasında sol kanattan gelişen bir atakta ceza sahasına gelen ortaya güzel bir kafa vuruşuyla filelere gönderen Tolga Burulday hem kendisinin hem de takımın ikinci golünü attı. Bu golden sonra daha rahatlayan Bilecikspor maçın 85’inci dakikasında Önder Gören ile durumu 3-0’a getirdi. Maçın 88’inci dakikasında Erman Sert Bilecikspor’un 4’üncü golüne kaydetti.

Bu gol sonrası maçta başka gol olmazken maçı Bilecikspor 4-0 kazandı. Ligde 8 puanla yenilmeyen 3 takım arasında yer alan 1299 Bilecik Kulübü bu mağlubiyetle ilk yenilgisini almış oldu. Bilecikspor 4-0’lık galibiyet sonrası puanını 9’a çıkararak ligdeki çıkışını sürdürdü.

Kaynak: İHA