Siirt İktisas Spor Kulübü Sezonu Açtı

Siirt'te çeşitli branşlarda faaliyet gösteren ve milli takıma çok sayıda güreşçi kazandıran İktisas Spor Kulübü, törenle 2018-2019 sezonu açtı.

Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Vali Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik ile protokol üyelerinin de katıldığı sezon açılışı programında, kulüp üyeleri tarafından güreş, futbol, basketbol ve voleybol gösterileri yapıldı.

Kulüp Başkanı Mehmet Şakir Kayaalp, 2012 yılında güreş branşıyla kurulan kulübün şu anda farklı branşlarda da spora hizmet etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Milli takıma birçok antrenör ve sporcu yetiştiren kulübün şu anda 350 sporcuya sahip olduğunu dile getiren Kayaalp, şunları kaydetti:

"Güreşte Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında önemli dereceler elde eden sporcularımız mevcut. Kulübümüzün bünyesinde son 2 yılda kurduğumuz futbol, basketbol ve voleybolda da ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmek için profesyonel anlamda çalışmalarımız devam ediyor."

Törende Vali Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay'a isimlerinin yer aldığı "56" numaralı formalar hediye edildi. Atik, Kayaalp'e kentte spor alanında yaptıkları önemli hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Törene, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Sağlam, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Şahin, Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü İdris Yolbaş, TFF İl Temsilcisi Ahmet Muhtar Akıncı, antrenörler ve sporcular katıldı.

Kaynak: AA