Kütahya'da Derneklere Bilgilendirme Toplantısı

Kütahya’da, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından dernek yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Vekili Mehmet Çelik, Vahit Paşa Yazma Eser Kütüphanesi'nde düzenlenen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, zaman zaman değişen yönetmelik, kanun maddeleri çalışmalar hakkında dernek yöneticilerini bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlediklerini söyledi.

Kütahya’da 550 kadar sivil toplum kuruluşunun faaliyet gösterdiğini ve bu sayının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Derneklerimizin zaman zaman değişen yönetmeliklerin, kanun maddeleri ve çalışmalar hakkında bilgilendirmesini arzu ediyorduk. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız da derneklerimizin daha verimli, kanuna uygun çalışması ve en az seviyede zarar görerek en yüksek verimi elde etmek. Bunu gerçekleştirmek için toplantımızı düzenledik ve yüksek katılım elde ettik."

Derneklerin yapmaları gereken yükümlülükleri yerine getirmemeleri halinde para cezasıyla karşı karşıya kalabildiklerini de aktaran, "Derneklerimizin ekonomik durumları çok iyi durumda değil. Onların bu cezaları almaması için hem dairemizde hem de toplantı salonunda bunun için bir bilgilendirme toplantısı yapmış olduk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA