Şehit Ve Gazi Çocukları Galatasaray-Schalke 04 Maçını İzleyecek

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında 14 şehit ve gazi çocuğuyla, kimsesiz çocuk, maçı izlemek üzere İstanbul'a götürüldü.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 14 şehit ve gazi çocuğuyla, kimsesiz çocuk, Türk Telekom Stadyumu'nda, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynanacak Galatasaray-Schalke 04 maçını izlemek üzere İstanbul'a götürüldü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sporla Hayata Gülümse" projesi kapsamında maçı izleyecek 14 öğrenci, uçakla yola çıkmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde toplandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında şehit ve gazi çocuklarıyla kimsesiz çocukları, Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam yapılacak Galatasaray-Schalke 04 maçını izlemek üzere İstanbul'a götüreceklerini söyledi.

Çocukların sosyal sorumlulukları gereği spor müsabakasında Bakanlığın misafiri olacaklarını dile getiren Keleş, şunları kaydetti:

"Çocukların spora olan ilgisini arttırmak vegençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla Sporla Hayata Gülümse Projesi hayatageçirildi. Proje kapsamında vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin emaneti gençlerimizile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çocuk evleri ve koordinasyon merkezindekalan gençlerimiz, futbol, basketbol ve voleybol takımlarımızın lig ve Avrupa Kupaları müsabakaları ile Milli Takım müsabakalarına götürülecektir. Kendi illeri dışında bir ildeki müsabakaya bir gün konaklamalı olarak gidecek olan gençlerimize izleyici olarak katılacakları müsabaka öncesinde o şehrin tarihi ve kültürel yerleri gezdirilecektir. "

Tuncay Doğan ise İstanbul'da, Şampiyonlar Ligi maçını izleyecek olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Gazi Nusret Doğan da proje kapsamında çocuğunu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teslim ettiğini belirtti.

Kaynak: AA